2022/04/04

Η μέλισσα. Το πιο σημαντικό ζωντανό ον. Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν σε 4 χρόνια.

Η Μέλισσα ανακηρύσσεται ως το πιο σημαντικό ζωντανό ον στον πλανήτηΤο τσίμπημα του πονάει πολύ, αλλά αν εξαφανίζονταν θα πονούσε πολύ περισσότερο.


«Σύμφωνα με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, οι άνθρωποι θα έχουν 4 χρόνια ζωής».

Το τσίμπημα του πονάει πολύ, αλλά αν εξαφανίζονταν θα πονούσε πολύ περισσότερο.

Το Earth Watch Institute κατέληξε στο συμπέρασμα στην τελευταία συζήτηση της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας του Λονδίνου, ότι οι μέλισσες είναι το πιο σημαντικό ζωντανό ον στον πλανήτη, ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν κάνει επίσης μια ανακοίνωση: Οι μέλισσες έχουν ήδη εισέλθει σε κίνδυνο εξαφάνισης.

Οι μέλισσες σε όλο τον κόσμο έχουν εξαφανιστεί έως και 90% σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι λόγοι είναι διαφορετικοί ανάλογα με την περιοχή, αλλά μεταξύ των βασικών αιτιών είναι η μαζική αποψίλωση των δασών, η έλλειψη ασφαλών θέσεων για φωλιές, η έλλειψη λουλουδιών, η χρήση ανεξέλεγκτων φυτοφαρμάκων, οι αλλαγές στο έδαφος, μεταξύ άλλων.


ΓΙΑΤΙ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ;

Το Apiculture Entrepreneurship Center του Universidad Mayor (CeapiMayor) και η Apiculture Corporation of Chile (Cach) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αγροτικής Καινοτομίας (FIA), πραγματοποίησαν μια μελέτη όπου διαπιστώθηκε ότι οι μέλισσες είναι το μόνο ζωντανό ον που είναι δεν είναι φορέας κανενός είδους παθογόνου, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μύκητα, ιό ή βακτήριο.

Η γεωργία του κόσμου εξαρτάται από το 70% αυτών των εντόμων, για να το πούμε πιο καθαρά και άμεσα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι 70 από τις 100 τροφές παρεμβαίνουν υπέρ των μελισσών.

Επίσης, η επικονίαση που κάνουν οι μέλισσες επιτρέπει στα φυτά να αναπαραχθούν, από τα οποία τρέφονται εκατομμύρια ζώα, χωρίς αυτά η πανίδα θα άρχιζε σύντομα να εξαφανίζεται.

Το μέλι που παράγουν οι μέλισσες, όχι μόνο χρησιμεύει ως τροφή, αλλά παρέχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία και το δέρμα μας.

«Σύμφωνα με ένα απόσπασμα που αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν, αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, οι άνθρωποι θα έχουν 4 χρόνια ζωής».

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ;

Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ελβετίας προτείνει μια θεωρία που κατηγορεί τα κύματα που παράγονται χάρη στην κινητή τηλεφωνία. Εξηγούν ότι αυτά τα κύματα που εκπέμπονται κατά τη διάρκεια των κλήσεων είναι ικανά να αποπροσανατολίσουν τις μέλισσες, με αποτέλεσμα να χάσουν την αίσθηση της κατεύθυνσής τους και επομένως η ζωή τους τίθεται σε κίνδυνο.

Ο ερευνητής και βιολόγος Daniel Favre, μαζί με άλλους ερευνητές, πραγματοποίησαν 83 πειράματα που δείχνουν ότι οι μέλισσες παρουσία αυτών των κυμάτων παράγουν θόρυβο δέκα φορές υψηλότερο από το συνηθισμένο, συμπεριφορά που έχει παρατηρηθεί ότι το κάνει γνωστό σε άλλες μέλισσες. και είναι σημαντικό να φύγετε από την κυψέλη.

Αναμφίβολα, ο μεγαλύτερος λόγος εξαφάνισής του αποδίδεται στον συνεχή υποκαπνισμό των καλλιεργειών, ένα παράδειγμα αυτού είναι αυτό που συμβαίνει στην Κολομβία αφού τα τελευταία τρία χρόνια το 34% των μελισσών με αγροτοξίνες έχουν πεθάνει από δηλητηρίαση.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

Λύσεις υπάρχουν όντως, το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν, γιατί υπάρχουν πολύ εδραιωμένες πρακτικές στην παραγωγή και τη γεωργία.

Ωστόσο, προτείνονται τρεις λύσεις με την ελπίδα ότι μπορούν να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα:

Απαγόρευση και όχι μείωση της χρήσης τοξικών φυτοφαρμάκων.

Προώθηση εντελώς φυσικών γεωργικών εναλλακτικών λύσεων.

Πραγματοποιήστε συνεχή έρευνα και παρακολούθηση της υγείας, της ευημερίας και της διατήρησης των μελισσών.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε με τις μέλισσες και του επείγοντος να δημιουργήσουμε αλλαγές στη διαχείριση των πόρων μας, λέει ο Luciano Grisales, εκπρόσωπος στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Κολομβίας.

Είναι ζωτικής σημασίας να καθοριστεί ο στρατηγικός χαρακτήρας της προστασίας και του επαναπληθυσμού των μελισσών και άλλων επικονιαστών, δεδομένου ότι εάν δεν γίνει αυτό σε 10 χρόνια δεν θα υπολογίζεται στις μέλισσες στην Κολομβία. Αυτό θα οδηγούσε σε επισιτιστική καταστροφή και υγειονομική κρίση στη χώρα. - Ο Λουτσιάνο εξέφρασε στο Sustainable Week.

https://www.sciencenatures.com/2021/04/the-bee-is-declared-most-important_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου