2020/12/08

Αυτοκίνητο: Σε ποιους ανήκουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες;

Daimler AG: της ανήκουν οι Mercedes-Benz και Smart για την οποία συνεργάζεται πλέον με την Geely

Ferrari: της ανήκει η Ferrari

Fiat Chrysler Automobiles (FCA): της ανήκουν οι Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Jeep, Chrysler, Dodge και Ram. Η FCA είναι σε φάση συγχώνευσης με την PSA, στην οποία ανήκουν οι Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel και Vauxhall. Η νέα εταιρεία ονομάζεται Stellantis.

Ford Motor Co: της ανήκουν Ford και ...Lincoln.

General Motors (GM): της ανήκουν οι Buick, Cadillac, Chevrolet και GMC. Το Hummer που επέστρεψε ως ηλεκτρικό θεωρείται υπομάρκα της GMC, ενώ η GM είναι και προμηθευτής της Nikola, με την οποία όμως δεν έχει κάποια επιχειρηματική σχέση.

Honda Motor Co: της ανήκουν οι Honda και Acura

Hyundai Motor Group: του ανήκουν οι Hyundai, Kia και Genesis

Mazda Motor Corp: της ανήκει η Mazda

Group PSA: της ανήκουν οι Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel και Vauxhall, ενώ συνεργάζεται και με την κινεζική Dongfeng που κατέχει (μικρό σχετικά) ποσοστό των μετοχών. Είναι σε φάση συγχώνευσης με την FCA, με τη νέα εταιρεία να ονομάζεται Stellantis.

Renault- Nissan- Mitsubishi Alliance: συμμετέχουν οι Renault, Nissan και Infiniti και Mitsubishi με τις εταιρείες να έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους μετοχές, να διατηρούν όμως την αυτονομία τους και μετά την τελευταία αναδιάρθρωση να δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.

Stellantis: είναι καινούργια εταιρεία που προέκυψε από τη συνένωση της PSA με την FCA.

Subaru Corp.: ιδιοκτήτρια της Subaru

Tata Motors: στον ινδικό όμιλο, πέρα από την ομώνυμα μάρκα, ανήκουν και οι Jaguar και Land Rover

Tesla: ιδιοκτήτρια της Tesla.

Toyota Motor Corp.: της ανήκουν οι Toyota και Lexus and Toyota, ενώ έχει στην ιδιοκτησία της ποσοστό των Subaru και Suzuki.

Volkswagen Group: του ανήκουν οι VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, VW Επαγγελματικά, ΜΑΝ, Scania και Ducati

Zhejiang Geely Holding Group: πέρα από πολυάριθμες μάρκες στην Κίνα, μεταξύ αυτών και η Lynk & Co που δραστηριοποιείται και στην Ευρώπη της ανήκουν και οι Volvo, Polestar και Lotus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου