2021/07/30

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου γράφει επιτέλους την αρχή του τέλους του

Ιστορική στιγμή: Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου γράφει επιτέλους την αρχή του τέλους του

ην ώρα που πάσης φύσεως… «ειδικοί» στέκονται πεισματικά κατά των εμβολίων και ιδιαίτερα αυτών της τεχνολογίας mRNA, με την δικαιολογία ότι τάχα θα αλλοιωθεί το DNA τους, προβάλλοντας ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα και άγνωστες μελέτες, στον πραγματικό ιατρικό κόσμο συντελείται μια πραγματική κοσμογονία.

Και αυτό διότι μπορεί οι αντιδρώντες να φωνάζουν και να υποστηρίζουν τα… δικά τους, όμως με την μέθοδο mRNA οι επιστήμονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλέον έχουν στην διάθεσή τους ένα «όπλο» το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε πολλά διαφορετικά μέτωπα και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ασθενειών που θεωρούνται ακόμη και ανίατες, όπως για παράδειγμα, διάφορες μορφές καρκίνου.

Η είδηση πέρασε σχετικά στα ψιλά, αλλά εάν δεν επρόκειτο για την παράξενη εποχή που ζούμε, με την πανδημία του κορωνοϊού και της κάθε μορφής παρενέργειες (και… «παρενέργειες») που έχει επιφέρει αυτή σε κάθε επίπεδο, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Άλλωστε ο καρκίνος, η κάποτε επονομαζόμενη «επάρατη νόσος», αποτελούσε πάντα έναν από τους μεγαλύτερους –αν όχι τον μεγαλύτερο- εχθρό της ανθρωπότητας κι επομένως κάθε βήμα προς την ουσιαστική αντιμετώπισή του έρχεται να δημιουργήσει ελπίδα για ένα «αύριο» με περισσότερη αισιοδοξία.

Και το «αύριο» χωρίς καρκίνο φαίνεται να πλησιάζει λίγο πιο κοντά εδώ και περίπου ένα μήνα, όταν και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός καρκινοπαθούς με το θεραπευτικό εμβόλιο BNT111, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την φαρμακευτική εταιρεία BioNTech.

Ουσιαστικά με αυτό το γεγονός «εγκαινιάστηκε» η Φάση 2 των σχετικών ερευνών οι οποίες τελικό στόχο έχουν την οριστική αξιολόγηση για την επίδραση που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA σε ασθενείς με μελάνωμα ανθεκτικού – υποτροπιάζοντος σταδίου τρία ή τέσσερα, σε συνδυασμό με το μονοκλωνικό αντίσωμα Libtayo των Regeneron και Sanofi. Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν όπως αναμένουν οι επιστήμονες, θα ενεργοποιηθεί η ανοσοαπόκριση κατά της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου από τον ίδιο τον οργανισμό, χάρη στα mRNA αντιγόνα που σχετίζονται με τον όγκο.

Αυτό δηλαδή που αναμένου οι ερευνητές είναι να δουν τον ανθρώπινο οργανισμό να «διδάσκεται» ώστε να αναγνωρίζει τους φονικούς όγκους και να τους αντιμετωπίζει, δημιουργώντας το δικό του «τείχος προστασίας», εκεί που οι κλασικές μορφές αγωγής (με φάρμακα κλπ) σήμερα αποτυγχάνουν.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της BioNTech, η δοκιμή BNT111-01 έλάβε έγκριση από διάφορες χώρες ως τώρα, καθώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, και Αυστραλία άναψαν το «πράσινο φως» για την συνέχιση της έρευνας. Σύμφωνα με το σχέδιο, σε αυτή την φάση θα λάβουν μέρος συνολικά 120 ασθενείς με καρκίνο. Στη συνέχεια θα υπάρξει και το πόρισμα σχετικά με το πόσο επιτυχής ήταν η απόκριση σε αυτή τη μορφή θεραπείας, με τον συνδυασμό του m Rna εμβολίου BNT111 σε συνδυασμό με το με το μονοκλωνικό αντίσωμα Libtayo των Regeneron και Sanofi, ενώ όπως είναι απολύτως λογικό θα ελεγχθούν και οι τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες που ενδεχομένως θα έχει η χορήγησή του ώστε να εξεταστεί το κατά πόσο είναι ασφαλές για τον πληθυσμό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό είναι απλά ένα βήμα. Ένα «παράθυρο» που ανοίγει με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στο «αύριο» της επιστήμης που μοιάζει να είναι συνυφασμλενο με την τεχνολογία m Rna, όσο κι αν οι αρνητές της επιμένουν να την αμφισβητούν, προβάλλοντας ο καθένας τα δικά του επιχειρήματα, τα οποία μεταβάλλονται ανάλογα με τις πεποιθήσεις αλλά συγκλίνουν σε ένα πράγμα. Στο ότι κάποιοι βάζουν συνεχώς εμπόδια στην επιστήμη και την ιατρική, ξεχνώντας ότι χάρη σε αυτές είναι ακόμη ζωντανοί.

ΠΗΗ: menshouse.gr

11 σχόλια:


 1. Very nice blog, Thanks for sharing great article.
  You are providing wonderful information, it is very useful to us.
  Keep posting like this informative articles.
  Thank you.

  From: Field Engineer
  Get to know about aws solution architect.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Amazon Prime Video is really a paid subscription-based platform so people with out a subscription aren't practiced to see such a thing in family savings for the stage. Even the www.amazon.com/code application isn't difficult to do some thing to for every income of those eligible platforms so you won't track down any hardship even though triggering your apparatus. This informative article you are going to find out just how to log in
  amazon.com/code |
  www.amazon.com/mytv |
  amazon.com/code |
  www/amazon.com/mytv |
  amazon.com/code |
  Paypal login

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Nice Post..Thanks for sharing this useful information! This is really interesting information to read. Best high-quality Packing And Moving services at affordable prices within your budget.
  @ Packers and Movers Hyderabad
  @ Packers and Movers Bangalore

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Your blog gave us significant data to work with. Each and each tip of your post are amazing. You're the best for sharing. Continue to blog

  ij.start.cannon

  www.office.com/setup

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Get support for your favorite canon printer by visiting canon com ijsetup, canon com ij setup is one of the trusted sites and the best place to download your canon printer driver,, to do the best setup make sure you follow the steps given by ij.start.cannon setup and configuration.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Visit www.hp.com/go/wirelessprinting and open the door to the world of HP smart printing solutions. HP wireless printer is a versatile printing device that helps you print, scan, copy and fax your documents as per the requirement.
  Visit ij.start.canon | ij.start canon and find out the best way to download Canon printer drivers. Canon printers are ideal for every situation wherever you need a document, paper, or photo print or even if you wish to scan, fax, and do more ijstart.canon will make you learn how to set up a canon printer to get advanced printing features.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. A Quick Guide to Canon Printer SetupMake sure your printer hardware is configured.
  On your PC browser, go to cannon.com/ijsetup
  Click Set Up.
  Using your Canon IJ printer model, the download printer software.
  Double click to install it.
  Connect a network to your printer and PC.
  Finish the Canon IJ printer setup.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Canon Pixma MG 2522 is an all-in-one inkjet printer equipped with multifunctional features like printer, scanner, and copier.
  Canon.com/ijsetup/mg2522 |
  Canon.com/ijsetup mg2522

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. I am working as a SEO Analyst.My blog gives information about latest
  technologies and IT Courses.it courses for begineers

  ΑπάντησηΔιαγραφή