Translate

2014/09/27

Ιστορικές φωτογραφίες που ραγίζουν την καρδιά. Historic photographs cracking heartΜια φωτογραφία μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει με τον πιο δυνατό τρόπο μια στιγμή. Ειδικά όταν το καρέ έχει να κάνει με την ιστορία και με συγκλονιστικά ντοκουμέντα που την ακολουθούν, τότε μετατρέπεται σε πραγματική μορφή τέχνης. Οι παρακάτω φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν. 

Το παιδί από την Ουγκάντα

Μια σοκαριστική φωτογραφία με το ισχνό χέρι ενός νεαρού παιδιού από την Ουγκάντα. Το άλλο χέρι ανήκει σε στρατιωτικό. Η φωτογραφία υπογραμμίζει με τον πιο δυνατό τρόπο την πείνα και την ανέχεια. 

Νεκρό μωρό στην Ινδία

Η φωτογραφία τραβήχτηκε ύστερα από την τεράστια χημική καταστροφή στην Ινδία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Bhopal. Ένα νεκρό μωρό είναι από μόνο του η πιο σοκαριστική και δυνατή εικόνα. 

Άνδρας που πέφτει από τους Δίδυμους Πύργους στην Νέα Υόρκη

Την ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στου δίδυμους πύργους, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεγαν να πέσουν από τα παράθυρα παρά να καούν στις φλόγες. Η συμμετρία και η "ηρεμία" αντιδιαστέλλονται με την απόλυτη φρίκη. 

Το κορίτσι στο Βιετνάμ

Η φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Νότιο Βιετνάμ το 1972, κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ. Το γυμνό κορίτσι με το σκελετωμένο σώμα επέζησε και βρίσκεται ακόμα στην ζωή. 

Η μητέρα επιστρέφει από τον πόλεμο στις Η.Π.Α.

Ο πόλεμος έχει το πιο φρικιαστικό πρόσωπο. Και το μεγαλύτερό του κακό είναι ότι χωρίζει οικογένειες και ενίοτε τις διαλύει. Στην φωτογραφία μια μητέρα στρατιωτικός επιστρέφει από τον πόλεμο και αγκαλιάζει το παιδί της.

Το παιδί και ο γύπας στο Σουδάν

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Σουδάν και δείχνει με τον πιο φρικιαστικό τρόπο ένα παιδί που είναι έτοιμο να πεθάνει και έναν γύπα να το ακολουθεί για να ορμήξει στο σώμα του. Ο φωτογράφος αργότερα αυτοκτόνησε. 

Σκελετωμένα παιδιά στην Νιγηρία

Στα τέλη της δεκαετίας του 60, ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια πολέμου, ο πληθυσμός στην Νιγηρία είχε αποδεκατιστεί. Ο φωτογράφος συνάντησε πάνω από 900 παιδιά σε κατάσταση λίγο πριν πεθάνουν. 

Βασανιστήρια σε φυλακές στο Ιράκ

Η απίστευτη αυτή εικόνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας και προκάλεσε εκτεταμένες αντιδράσεις. Αμερικανοί στρατιώτες ασκούν βία και κάνουν βασανιστήρια στις φυλακές του Abu Ghraib.

Σημάδια από βασανιστήρια σε άνδρα στην Ρουάντα

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Το πρόσωπο αυτού του νεαρού άνδρα αποτυπώνει την βία και στην σκληρότητα από τον εμφύλιο πόλεμο και την γενοκτονία στην Ρουάντα. 

Το λιντσάρισμα των μαύρων στην Ιντιάνα των Η.Π.Α.

Ένα ψέμα - ότι αυτοί οι δύο άνδρες βίασαν ένα λευκό κορίτσι - οδήγησε στο λιντσάρισμά τους. Τη δεκαετία του '30 ο ρατσισμός, η βία και η γκετοποίηση βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. 

kikiri-kou.blogspot.com
121clicks via mama365
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...
Το kikiri-KOU είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στους επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από χορηγίες - δωρεές των επισκεπτών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιο ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.
All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου