2018/12/03

Κατέβασμα από το youtube. Free YouTube Downloader

Κατέβασμα video και μουσική από το youtube. Free YouTube DownloaderΚατέβασμα από το youtube μέσω ίντερνετ

Υπάρχουν πολλά σάιτς στο ίντερνετ, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να κατεβάσουμε από το YouTube. Αρκεί να αντιγράψουμε τη διεύθυνση του κάθε βίντεο και να το επικολλήσουμε στη γραμμή που υπάρχει στα παρακάτω σάιτς:

http://convert2mp3.net/en/
Μπορεί να κατεβάσει και να μετατρέψει σε όποια μορφή βίντεο (avi, wmv, mp4, 3gp) ή ήχου (mp3, wma, κ.α) θέλουμε. Μας επιτρέπει επίσης να ψάξουμε και να βρούμε τα βίντεο που θέλουμε απευθείας χωρίς να φεύγουμε από τη σελίδα του.

https://www.onlinevideoconverter.com/el
Εκτός από το να κατεβάσει και να μετατρέψει σε όποια μορφή βίντεο (avi, wmv, mp4, 3gp) ή ήχου (mp3, wma, κ.α) θέλουμε, μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την ποιότητα του κάθε είδους κατεβάσματος, καθώς και να τροποποιήσουμε την έναρξη και τη λήξη του σε περίπτωση που θέλουμε να κόψουμε κάτι από την αρχή ή το τέλος του.

https://www.vdyoutube.com/
Όταν επικολλήσουμε τη διεύθυνση του βίντεο, μας δίνει κατ’ ευθείαν επιλογές πιο κάτω για τη μορφή και την ποιότητα του βίντεο ή του ήχου.

Κατέβασμα από το youtube με προγράμματα

Το κατέβασμα από το youtube με προγράμματα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κατέβασμα πολλών βίντεο ταυτόχρονα, καλύτερες ταχύτητες, προγραμματισμός για κατέβασμα σε χρόνο που δεν χρειαζόμαστε τον υπολογιστή κ.α. Εδώ θα αναφέρουμε τέτοια προγράμματα τα οποία είναι δωρεάν και δεν έχουν άλλους περιορισμούς (πχ, ποιότητας) ή διαφημίσεις.

Κατά την εγκατάσταση οποιωνδήποτε προγραμμάτων πρέπει να προσέχουμε να μην αποδεχόμαστε την ταυτόχρονη εγκατάσταση άλλων ενοχλητικών πρόσθετων (adware).

aTube Catcher
http://www.atube.me/
Κατεβάζει από πληθώρα σάιτς με βίντεο και μπορεί να μετατρέψει και να αποθηκεύσει σε όλα τα δημοφιλή formats βίντεο και ήχου. Προσφέρει επίσης και αρκετά έξτρα όπως τη δυνατότητα καταγραφής ό,τι φαίνεται στην οθόνη του υπολογιστή (screen recording), δημιουργία DVD, ένωση πολλών βίντεο, κ.α. Κατά την εγκατάστασή του πρέπει να προσέξουμε να μην αποδεχθούμε μαζί την εγκατάσταση διαφόρων ενοχλητικών πρόσθετων (adware).

Gihosoft TubeGet
https://www.gihosoft.com/free-youtube-downloader.html
Μπορεί και αυτό να κατεβάσει βίντεο από όλους τους γνωστά σάιτς βίντεο να διατηρηθεί η αρχική ποιότητα (μέχρι 4Κ). Μπορεί επίσης να κατεβάσει όλα τα περιεχόμενα καναλιού, playlist ή κατηγορίας. Και μετατρέπει κάθε βίντεο που θέλουμε σε MP3.

Any Video Converter Free
http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/
Διαθέτει κι αυτό παρόμοια χαρακτηριστικά με τα παραπάνω. Επιπλέον στη δωρεάν του έκδοση προσφέρει και κάποιες δυνατότητες επεξεργασίας των βίντεο. (κόψιμο, ένωση, τίτλοι, εφέ, κ.α.). Υπάρχει και πληρωτή έκδοση με πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Είναι νόμιμη η παραπάνω διαδικασία; Σύμφωνα με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, η προβολή βίντεο YouTube επιτρέπεται μόνο μέσω του ιστότοπου και των εφαρμογών της Google. Δεν επιτρέπεται η προβολή του βίντεο του YouTube εκτός σύνδεσης, σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή μέσω εφαρμογής τρίτου μέρους, εκτός κι αν υπάρχει η συναίνεση των δημιουργών. Βέβαια για προσωπική χρήση ή σε επίπεδο σχολικής τάξης, δεν είναι τόσο πιθανό να ζητηθούν πνευματικά δικαιώματα.

Κατέβασμα από το Youtube σε κινητά Android.

Αν πρόκειται ειδικά για χρήση από κινητά, για παρακολούθηση σε σημεία χωρίς Wi-Fi, όπως στο ταξίδι με αεροπλάνο ή πλοίο και θέλουμε να αποφύγουμε την επιπλέον μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για απευθείας κατέβασμα σε φορητές συσκευές Android.

Με τις εφαρμογές αυτές:
  • Κατεβάζουμε βίντεο όχι μόνο από το YouTube, το Vimeo και άλλα παρόμοια, αλλά και από instagram, facebook, κ.α.
  • Κατεβάζουμε βίντεο σε όποια ποιότητα θέλουμε ακόμα και HD.
  • Κατεβάζουμε όχι μόνο ξεχωριστά βίντεο αλλά και Youtube playlists.
  • Μετατρέπουμε τα βίντεο σε ηχητικά μόνο αρχεία πχ. mp3 για ακρόαση.
  • Αναζητάμε και κατεβάζουμε είτε μέσα από την εφαρμογή είτε μέσα από το Youtube με το κουμπί Κοινή χρήση.

Η Google δεν εγκρίνει την παράκαμψη της πλατφόρμας του Youtube για παρακολούθηση βίντεο. Οι Όροι Χρήσης των Υπηρεσιών του YouTube δηλώνουν ρητά ότι δεν πρέπει να γίνεται λήψη περιεχομένου, αν αυτό δεν μας ανήκει ή αν δεν είναι ελεύθερο από νόμιμα δικαιώματα άλλων (άδεια Creative Commons). 

Το Videoder είναι ήταν η πιο ολοκληρωμένη λύση για κατέβασμα βίντεο στο Android. Μας επέτρεπε να αναζητήσουμε βίντεο ή τραγούδια από οποιαδήποτε υπηρεσία (YouTube, Vimeo, instagram, facebook κ.α.) χρησιμοποιώντας τη δική του μηχανή αναζήτησης και να τα κατεβάσουμε απευθείας στη συσκευή μας Android, στην ποιότητα που θέλουμε. Ήταν διαθέσιμο επίσης σαν υπηρεσία web (χωρίς τη χρήση εφαρμογής), καθώς και σαν εφαρμογή για Windows ή Mac. Δυστυχώς πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε στο σάιτ του αυτή η ανακοίνωση:

IMPORTANT: Youtube downloading is no more supported by Videoder.


Παρόμοιας λειτουργικότητας με μικροδιαφορές στα χαρακτηριστικά είναι και τα:
VidMate
TubeMate
YT3 Youtube Downloader 

Επειδή όπως προαναφέραμε η λήψη των αρχείων .apk για την εγκατάσταση των παραπάνω εφαρμογών αυτών, γίνεται εκτός του επίσημου Play Store, υπάρχει πάντα η πιθανότητα, το κατέβασμά τους να συνοδεύεται από διάφορους κινδύνους, γι’ αυτό συνιστάται η λήψη τους να γίνεται από τους αντίστοιχους επίσημους ιστότοπους τους.

Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κατέβασμα προστατευμένων αρχείων (βίντεο, τραγουδιών, κ.α.), είναι γενικά παράνομο και είναι πολύ εύκολη η ταυτοποίηση των χρηστών που το κάνουν, μέσω των εταιρειών παρόχων της σύνδεσης στο ίντερνετ. Μέχρι τώρα βέβαια οι χιλιάδες απλοί χρήστες που κατεβάζουν τέτοια αρχεία, δεν έχουν αντιμετωπίσει συνέπειες, κανείς όμως δε μπορεί να εγγυηθεί για το τι θα γίνει στο μέλλον.

ekdosi.com via techteacher.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου