2018/10/13

Γάλα αμυγδάλου: Φτιάξτε το μόνοι σας, το γάλα που έγινε μόδα.

Αμύγδαλα, γάζες, κλωναράκι βανίλιας και ένα μπλέντερ και φτιάξτε το δικό σας γάλα από αμύγδαλα.
Γάλα αμυγδάλου

Υλικά  
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά με την φλούδα τους  
3 φλιτζάνια νερό  
1 κλωναράκι βανίλια  

Εκτέλεση  

Το βράδυ βάζω σε ένα μπολ τα αμύγδαλα και τα σκεπάζω με νερό. 
Τα αφήνω τουλάχιστον 8 ώρες να μουλιάσουν.  
Την άλλη μέρα τα σουρώνω, τα ξεπλένω καλά.
Τα βάζω στο μπλέντερ με τα τρία ποτήρια νερό και το κλωναράκι της βανίλιας. 
Τα χτυπάω για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να γίνουν πολτός.
Πάνω από ένα μεγάλο μπολ βάζω ένα σουρωτήρι το οποίο έχω στρώσει με πολλά κομμάτια γάζα και αδειάζω εκεί το μείγμα από το μπλέντερ. 
Περιμένω 5-10 λεπτά να περάσει όσο περισσότερο υγρό γίνεται. 
Διπλώνω τη γάζα για να κλείσω τον πολτό που έχει μείνει και σφίγγω με τα χέρια καλά για να στραγγίσω ότι έχει μείνει.  
Βάζω το γάλα σε γυάλινο μπουκάλι.
Το διατηρώ στο ψυγείο για 5 μέρες το πολύ. 
Κάθε φορά πριν το πιείτε, ανακαινίστε καλά το μπουκάλι.  

Tips. Μην πετάτε τα απομεινάρια του αμύγδαλου στη γάζα.
Απλώστε τα σε λαδόκολλα σε ταψί και ψήστε τα σε χαμηλό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν τελείως. 
Αφήστε να κρυώσουν τελείως και τα τρίβεται στο μούλτι ώστε να γίνουν λεπτό αλεύρι αμυγδάλου.
Το αλεύρι αμυγδάλου το αντικαθιστάτε με μέρος του κανονικού αλευριού, σε κέικ, μπισκότα αλλά και ψωμί.

Θα τα καταφέρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου