2018/09/18

Δροσερή Μους με Αρακά.



Δροσερή αρωματική μους με αρακά

ΥΛΙΚΑ

400g Αρακάς Έξτρα Φίνος

300g σπαράγγια

3 κ.σ. ζελατίνη

75ml χυμός λεμονιού

2 φύλλα εστραγκόν

Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Κόψτε τα σπαράγγια σε κομματάκια 

και βράστε τα με τον αρακά μέχρι να μαλακώσουν.
Φυλάξτε 6 κ.σ. αρακά για το σερβίρισμα 
και βάλτε τα υπόλοιπα στο μίξερ.

• Μουλιάστε τη ζελατίνη σε χυμό λεμονιού για 5’.
Μετά, ζεστάνετε το σιγά σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί.
Μην το βράσετε.
Προσθέστε τη ζελατίνη 
και  το ψιλοκομμένο εστραγκόν στον πουρέ λαχανικών 
και ανακατέψτε τα μαζί προσεκτικά.

• Βάλτε τη μους σε μπολ 
και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Η μους σερβίρεται στα μπολ, γαρνιρισμένη με αρακά και εστραγκόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου