2018/09/15

Μαρμελάδα σταφύλι με τζίντζερ και αμύγδαλα


Μαρμελάδα σταφύλι με τζίντζερ και αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ 
• 2,5 κιλά ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια 
• 20 γρ τζίντζερ καθαρισμένο σε ψιλές φέτες 
• 150 γρ αμύγδαλα φιλέ 
• 180 γρ στέβια 
• 50 ml ξίδι λευκό (balsamico)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Xτυπάμε στο μπλέντερ το 1 κιλό ρώγες σουλτανίνα και στραγγίζουμε σε ψιλή σίτα για να βγάλει το μίγμα όλο το χυμό του. Προσθέτουμε τη στέβια και στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 2-3 ώρες. Βράζουμε στη συνέχεια για 40’ σε χαμηλή φωτιά. Κρυώνουμε και μοιράζουμε σε βάζα. Διατηρούμε στο ψυγείο. (Οι μαρμελάδες με λίγη ή καθόλου ζάχαρη δεν μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό εκτός ψυγείου). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου