Γλυκό Καρπούζι

Γλυκό Καρπούζι Συνταγή



Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:1 ώρα και 20 λεπτά

Αποτέλεσμα: 2 μεγάλα βάζα, περίπου 1 κιλό

Υλικά:
1κιλό 
Φλούδα
Καρπουζιού

1
Κιλό
Ζάχαρη για κάθε κιλό φλούδα καθαρισμένη
3
Κούπες
Νερό

1/3
Κούπας
Χυμό λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)
2 – 3
Κομμάτια
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

1.
Ξεφλουδίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέχρι να μη φαίνεται κόκκινο.

2.
Κόβουμε το κάθε κομμάτι σε μικρότερα κομμάτια γύρω στα 5 – 6 εκατοστά.

3.
Βάλετε τις φλούδες με το χυμό ενός λεμονιού να μείνει περίπου 1 ώρα. Μετά το στραγγίζετε.







4.
Διαλύουμε τη ζάχαρη με το νερό και το βάζουμε να βράσει. Προσθέτουμε τις φλούδες καρπουζιού και τις φλούδες λεμονιού και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να δέσει.

5.
Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και κουνάμε την κατσαρόλα.  
Το αφήνουμε στη φωτιά 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε από τη φωτιά.

6.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια μαζί με τη φλούδα λεμονιού. Εάν θέλουμε το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια πριν το βάλουμε στα βάζα.

7. 
Σερβίρετε πάντα παγωμένο.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου