2018/05/21

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοφιλής κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν το βράδυ της Κυριακής.
photo_15ba9a97-fb39-4fbf-a43b-a60e36009e9e.jpg

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε αναπνευστικά προβλήματα και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Πηγές αναφέρουν πως η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη.
Ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδηςγεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων και αναγκάστηκε να εργαστεί από πολύ μικρή ηλικία.
Είχε ξεχωρίσει με το πηγαίο χιούμορ του και διέγραψε μεγάλη καριέρα. Χάρρυ Κλυνν: Η μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο Απόλλων Καλαμαριάς

Μία από τις μεγάλες αγάπες του ηθοποιού Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής, ήταν το ποδόσφαιρο.  Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, το 1980 ηγήθηκε της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαρίας και κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τη δυναμική της.
Επί προεδρίας του, η ομάδα απόκτησε δικό της γήπεδο, επανήλθε στην Α΄ Εθνική Κατηγορία μετά από 20 χρόνια, ενώ γνώρισε γενικότερη άνθηση. Απέκτησε υποδομές, ανέπτυξε το φυτώριο της και κατάφερε να συσπειρώσει τους φιλάθλους της.  
Το 1988 ο δημοφιλής σατυρικός ηθοποιός αποτέλεσε ηγετική φιγούρα στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ποδοσφαίρου, λόγω των  προτάσεων αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα.
Η κόντρα οδήγησε σε μεγάλη κρίση και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στα χρονικά.
Η πολιτεία αποφάσισε, τότε, να αφαιρέσει τη  διοργάνωση του πρωταθλήματος από τηνΕΠΑΕ και να την παραχωρήσει στην ΕΠΟ. Ο Χάρρυ Κλυνν προτάθηκε – ομόφωνα από όλες τις ομάδες – για την προεδρία της ΕΠΑΕ.
Υπό την καθοδήγησή του η ΕΠΑΕ αναδιοργανώθηκε και μετά από επαφές με FIFA και UEFA δημιουργήθηκαν εξαιρετικά ελκυστικοί όροι για την επιστρέψει και πάλι στην ΕΠΑΕ το πρωτάθλημα. Όπως και έγινε.
Μετά από τρία χρόνια ο ηθοποιός κατέθεσε την παραίτησή του από την προεδρία.

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου