Cookies, εύκολα, σπιτικά και νόστιμα. Cookies με κομμάτια σοκολάτας

Cookies, εύκολα, σπιτικά και νόστιμα

Υλικά



  1. 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αν το βούτυρο δεν εχει αλάτι, τότε βάλτε 1/4 κ.γ)
  2. 90 γρ. ζάχαρη
  3. 70 γρ. μαύρη ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε απο την λευκή)
  4. 1/2 κ.γ εσάνς βανίλια (vanilla extract)
  5. 1 μεγάλο αυγό
  6. 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  7. 150 γρ. κανονικό αλεύρι
  8. 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένη σοκολάτα


Οδηγίες

18 Minutes

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C με αέρα, αν δεν έχετε αέρα τότε στους 180ο C.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, με τις ζάχαρες και την βανίλια. Με ένα μίξερ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αλοιφή. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το αυγό και ξανα ανακατεύουμε.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτο στο μπολ. Υστερα τις σταγονες σοκολατας. Τωρα με μια σπατουλα ανακατέυουμε καλα ολα μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
  4. Ετοιμάζουμε τα ταψακια μας με λαδόκολα. Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα πατάμε λίγο και τα βάζουμε σε απόσταση το ένα με το άλλο.
  5. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει λίγο.
  6. Ετοιμάστε και τον καφέ και καλέστε κόσμο!



Cookies με κομμάτια σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

Για τα cookies
  • 185 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. μπέικιν σόδα
  • 180 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα cookies
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.*
Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.

Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου