Νέα Επιδόματα Τέκνων 2018 'Α δόση. Πότε θα καταβληθεί;Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η αδόση - Όσα πρέπει να ξέρετε.

Η πρώτη δόση θα αφορά το δίμηνο Ιανουάριο - Φεβροουάριο και θα χορηγηθεί με βάση τα περσινά Α21 ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν με βάσει τα εισοδηματικα κριτήρια που θα προκύψουν από την φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2017 και την υποβολή του Α21.


Το επίδομα θα καταβάλλεται κάθε δύο μήνες και όχι κάθε τρεις, με «κλειδωμένη» ημερομηνία που εκτιμάται ότι θα είναι κάθε 25 του μήνα.

Στόχος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων (ΟΠΕΚΑ), είναι η καταβολή της κάθε δίμηνης δόσης του επιδόματος να γίνεται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα (Π.χ α’ δόση τέλη Μαρτίου, β’ δόση τέλη Μαΐου κ,ο,κ)
Η πρώτη δόση θα πληρωθεί μέχρι τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα.Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκη (Διοικητής του ΟΠΕΚΑ), ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΠΕΚΑ επιδιώκει να καταβάλλει την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού στις 29 Μαρτίου.
Από τους 800 χιλιάδες δικαιούχους πέρσι, οι 738 χιλιάδες θα δουν ελάχιστες αυξήσεις και οι υπόλοιποι θα δουν τεράστιες μειώσεις ή θα χάσουν τελείως το επίδομα. Ειδικά οι πολύτεκνοι χάνουν τελείως το πολυτεκνικό επίδομα..
Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα νέα επιδόματα τέκνων και πόσα δικαιούστε σύμφωνα με το οικογενειακό εισόδημα σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου