2017/12/23

Πεντανόστιμα μελομακάρονα. Γιορτινό τραπέζι.

ΜΑΘΕ το μυστικό για μελομακάρονα που μελώνουν πιο καλά σε κρύο σιρόπι και δεν σπάνε.
Αποτέλεσμα εικόνας για μελομακάρονα


    Υλικά

  • 1 περίπου κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • ¼ φλιτζανιού κονιάκ
  • ¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα (επιπλέον για πασπάλισμα)
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας κανέλα (επιπλέον για πασπάλισμα)
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Για το σιρόπι

  • 1½ φλιτζάνι μέλι
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1½ φλιτζάνι νερό



Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Βάζετε στο μπλέντερ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάτε καλά.

Μεταφέρετε το μίγμα στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε τα καρύδια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και χτυπάτε καλά. 

Κατόπιν, προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη. 

Αφήνετε τη ζύμη στην άκρη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλάθετε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζετε σε δύο λαμαρίνες φούρνου. 

Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.

Ξεφουρνίζετε τα μελομακάρονα και, όπως είναι ζεστά, τα βουτάτε με προσοχή ένα ένα στο κρύο σιρόπι. 

Τα αφήνετε να μελώσουν καλά και αμέσως τα βγάζετε και τα τακτοποιείτε στην πιατέλα. 

Κάθε φορά που ακουμπάτε μελομακάρονα στην πιατέλα, πασπαλίζετε με επιπλέον κανέλα και τριμμένο καρύδι.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου