Το χρονοδιάγραμμα για τη βήμα βήμα ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έλαβε την οικοδομική άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου.


Σύμφωνα με την άδεια, το γήπεδο της ΑΕΚ θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 29,1 στρεμμάτων. Tο κτίριο του γηπέδου θα έχει κάλυψη 13.230 τετραγωνικά μέτρα, έκταση 29.505 τετραγωνικά και μέγιστο ύψος 20,30 μέτρα (4 όροφοι). Επίσης θα περιλαμβάνει ακόμα 14.313 τ.μ. υπογείων χώρων (180 θέσεις στάθμευσης). Στην άδεια δόμησης περιλαμβάνεται και η άδεια για την κοπή 53 δέντρων από το Aλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς επετράπη η χρήση περίπου έξι στρεμμάτων για το γήπεδο και τη διάνοιξη δρόμου περιμετρικά αυτού.Oπως εξηγεί ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, project manager του έργου (εταιρεία Dimand), ο διαγωνισμός για την πρώτη φάση του έργου (περιφράξεις και χωματουργικές εργασίες) έχει ήδη πραγματοποιηθεί και ο επιλεγείς εργολάβος θα υπογράψει σήμερα σύμβαση με σκοπό να ξεκινήσει τη Δευτέρα εργασίες. Οι εργασίες αυτές αναμένεται να διαρκέσουν περί τους 5 μήνες. Συγχρόνως θα ξεκινήσει και η εκπόνηση όλων των μελετών εφαρμογής (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογικά), η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 1-1,5 μήνα.
«Την περίοδο ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης της κατασκευής θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου που θα κατασκευάσει το κυρίως έργο. Ο διαγωνισμός αναμένεται να “βγει στον αέρα” στις 15-30 Οκτωβρίου», εξηγεί ο κ. Ανδριόπουλος.
Oσον αφορά το έργο της υπογειοποίησης, που συνδέεται με τη λειτουργία του γηπέδου, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων βρίσκεται σε διαβούλευση από την Περιφέρεια Αττικής έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. «Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, η “Δικέφαλος” και το ερασιτεχνικό σωματείο θα κάνουν δωρεά στην Περιφέρεια την οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη του διαγωνισμού», αναφέρει. Ζητούμενο, κατά τον κ. Ανδριόπουλο, είναι να υπάρξει ένας δίαυλος συνεργασίας με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς πλέον έπεται μια κατασκευαστική περίοδος μερικών ετών.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου