Σφαγή.

“Σφαγή” σε υποψήφιους Διευθυντές με υψηλά τυπικά προσόντα

Υποψήφιος Διευθυντής με 19,90 αντικειμενικά μόρια έλαβε στη Συνέντευξη 0,90 μόρια.-Υποψήφιος Διευθυντής με 18,50 αντικειμενικά μόρια έλαβε στη Συνέντευξη 0,92
“Σφαγή” στην κυριολεξία έχουν υποστεί υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων με υψηλά προσόντα, στη βαθμολογία που έλαβαν στη Συνέντευξη από τα Συμβούλια Επιλογής.
Η βαθμολογία από μηδέν  έως οκτώ μόρια στη Συνέντευξη έχει εκτοπίσει πολλούς υποψήφιους σε κατώτερες θέσεις , ενώ σε άλλους με χαμηλά εντικειμενικά μόρια,  το Συμβούλια Επιλογής πάτησαν το “ασανσέρ” της ανόδου, βάζοντας  το άριστα "8".
Χαρακτηριστικά:
1. Υποψήφιος Διευθυντής με 18,50 αντικειμενικά μόρια έλαβε στη Συνέντευξη 0,92.
2. Υποψήφιος Διευθυντής με τα υψηλότερα αντικειμενικά μόρια από όλους τους συνυποψήφιους στην οικεία Διεύθυνση, έλαβε στη Συνέντευξη 4, 83  μόρια.
3. Υποψήφιος Διευθυντής με 16,50 μόρια έλαβε στη Συνέντευξη 2,20.
4. Υποψήφιος Διευθυντής με 16,18 μόρια έλαβε στη Συνέντευξη 2,00.
5. Υποψήφιος Διευθυντής με τα υψηλότερα αντικειμενικά μόρια (20,90) από όλους τους συνυποψήφιους , έλαβε στη συνέντευξη 5, 17  μόρια, τα λιγότερα από όλους.
6. Υποψήφιος Διευθυντής με 19,90 αντικειμενικά   μόρια έλαβε στη Συνέντευξη  0,90 μόρια.
6. Αντίθετα υποψήφιοι Διευθυντές με κάτω από 10  αντικειμενικά μόρια έλαβαν στη Συνέντευξη το άριστα 8.
Η οδηγία του υπουργού Παιδείας
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, πριν τις κρίσεις προέτρεψε τα Συμβούλια Επιλογής:
 "Η Συνέντευξη γίνεται από ανθρώπους ιδιαίτερα υπεύθυνους. Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν και τις απόψεις του Συλλόγου. Εάν ένας Σύλλογος λέει πως ο “χ” εκπαιδευτικός με κανένα λόγο δεν είναι κατάλληλος  ως υποψήφιος Διευθυντής πρέπει να τον πάρουν υπόψιν , διότι η Συνέντευξη όσο δομημένη και να είναι , όσο καλών προθέσεων και να είναι βασίζεται και στην κρίση, όσων κάνουν συνέντευξη".
Τα 5 στα 7 μέλη των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων διορίστηκαν από τον υπουργό ενώ τα δύο είναι αιρετοί παρατάξεων
Χωρίς να προηγηθεί Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και με μοναδικό κριτήριο τη 15ετή  εκπαιδευτική υπηρεσία και προϋπηρεσία, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου διόρισε τα πέντε από τα επτά μέλη των   Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών των Σχολείων, των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η πρώτη απόφαση διορισμού των Συμβουλίων υπογράφηκε στις 19 Μαίου.
Ωστόσο στη συνέχεια κι ενώ ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους υποψήφιους Διευθυντές  υπήρξε σειρά τροποποιήσεων από τον υπουργό Παιδείας επί της αρχικής απόφασης της 19ης Μαίου, αντικαθιστώντας κυρίως Σχολικούς Συμβούλους από τα Συμβούλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε αντικατάσταη μελών χωρίς να προηγηθεί έγγραφη παραίτησή τους.
Ως πρόεδροι των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων ορίστηκαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, όχι με αυτή την ιδιότητα, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια που έθεσε ο νέος νόμος.
Τα δύο υπόλοιπα μέλη από τα επταμελή Συμβούλια είναι αιρετοί παρατάξεων, που εξελέγησαν από τος δύο κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Σχόλιο ekdosi.com
Υπάρχουν δύο όψεις σε κάθε νόμισμα. Εδώ:
Η μία όψη είναι ότι οι επιλογές ήταν κομματικές. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό.
Η άλλη όψη είναι ότι τα πολλά αντικειμενικά σε σημαίνουν και αυτόματη επιλογή. Δεν διαφωνεί κανένας και σε αυτό.
Το θέμα είναι πως ο τρόπος επιλογής - όπως και όλοι οι προηγούμενοι τρόποι επιλογής - έχει ως σκοπό την τοποθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων "δικών" τους παιδιών. Γι' αυτό και όποιος προσφεύγει στη δικαιοσύνη θιγόμενος, τελικά δικαιώνεται. Αποκορύφωμα ο προηγούμενος τρόπος επιλογής που κατ έπεσε ολόκληρος νομικά.
Χαρακτηριστική περίπτωση παρανομίας του σημερινού τρόπου επιλογής είναι ότι οι απόφοιτοι ΑΕΙ πληροφορικής που είναι εκπαιδευτικοί ΠΕ 19-20 δεν πήραν τα μόρια της ΤΠΕ.
Μόνη λύση είναι μία και είναι η παρακάτω:
Επιλογή τύπου ΑΣΕΠ.
Αντικειμενικά προσόντα για δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Γραπτές εξετάσεις προσωπικότητας, ξένων γλωσσών και Η/Υ.
5ετής θητεία.
Όλα τα άλλα είναι κομματικά τερτίπια, όμοια με αυτά που έφεραν την χώρα σε αυτή τη δυσχερή θέση.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου