8μηνη φυλάκιση και απόλυση σε 7 μέλη Συμβούλιου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων

Αποτέλεσμα εικόνας για φυλάκιση
Σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν τα επτά μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας που έκαναν τις κρίσεις το 2011.

Ειδικότερα , σύμφωνα με πληροφορίες του esos:
Ένας υποψήφιος Διευθυντής  έκανε μήνυση στα ποινικά δικαστήρια κατά του επταμελούς Συμβουλίου  διότι βαθμολογήθηκε με 11 (σ.σ. το άριστα ήταν 15).
Η δίκη στα ποινικά δικαστήρια έγινε τον περασμένο Νοέμβριο και η απόφαση εκδόθηκε πριν δυο  μήνες.
Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβληθεί η ποινή των 8 μηνών φυλάκιση με αναστολή  στα 7 μέλη του Συμβουλίου  με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και η δίκη στο Εφετείο ορίστηκε για το Οκτώβριο του 2017.
Εάν η απόφαση τελεσιδικήσει  στο Εφετείο  και γίνει αμετάκλητη στον Άρειο  Πάγο τα επτά μέλη θα απολυθούν από το δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011 μέχρι σήμερα τα μέλη του Συμβουλίου έχουνυποστεί σοβαρή οικονομική αιμορραγία και κυρίως ψυχολογική πίεση.
Πως βαθμολογήθηκαν οι υποψήφιοι Διευθυντές στην Καρδίτσα
Στο Νομό Καρδίτσας οι υποψήφιοι Διευθυντές για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις τορινές (2017) κρίσεις  στη Συνέντευξη  έλαβαν από το Συμβούλιο Επιλογής υψηλές βαθμολογίες στο σύνολό τους.
Ειδικότερα σε σύνολο  70  υποψηφίων Διευθυντών :
Οι 55 έλαβαν βαθμό άριστα "8".
Από 7, 50 έως 7,99  βαθμολογήθηκαν 13 υποψήφιοι, και
Μόνο δύο υποψήφιοι βαθμολογήθηκε με 7,38Έγινε το αυτονόητο. 
Αν κάποιος "κυνηγούσε" μέχρι τέλους νομικά τις παρατυπίες της εκπαίδευσης σίγουρα θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα. 
Τα συμβούλια επιλογής είναι κατά βάση κομματικά προερχόμενα και άρα ασκούν μικροπολιτική. Υπήρχαν περιπτώσεις υποψηφίων που μπήκαν και βγήκαν σαν να πήγαν για καφέ με παρέα και περιπτώσεις υποψηφίων που τους "ξετίναξαν". Προκαλούν τα συμβούλια επιλογής για να βολέψουν ημετέρους. 
Ίσως η τιμωρία αυτών των 7, ίσως η απόλυση τους, να αλλάξει προς το καλύτερο τις τρομερές παρατυπίες και παραβάσεις καθήκοντος που γίνονται καθημερινά στις διοικητικές υπηρεσίες της εκπαίδευσης. 
ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. 
Οι παραβάσεις καθήκοντος στα γραφεία εκπαίδευσης είναι πάρα πολλές. 
Καλά θα κάνει το υπουργείο να αλλάξει άρδην τον τρόπο λειτουργίας των γραφείων εκπαίδευσης. Γιατί το ΚΑΚΟ ξεκινά από το υπουργείο. 
ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. 
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου