Επιβεβαίωση του ekdosi.com. Καταγγέλλουν ως… τοκογλύφο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων!

Επιβεβαίωση του ekdosi.com για τον δόλιο σκοπό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (του δημοσίου δηλαδή), εναντίον των δανειοληπτών δημοσίων υπαλλήλων.

ΟΧΙ μόνο δεν υπάρχει ελάφρυνση αλλά υπάρχει επιβάρυνση.
Διαβάστε παρακάτω την περίπτωση ζευγάριου δημοσίων υπαλλήλων, όπου μετά τη μείωση των εισοδημάτων κατά 40% εξαιτίας των μνημονίων, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (του δημοσίου δηλαδή) προσπαθεί να τους ξεγελάσει με μια αρχική δόση στο μισό, ουσιαστικά όμως των επιβαρύνει με επιπλέον ποσό στο αρχικό κεφάλαιο και με επιπλέον ποσό στην δόση. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΙΣΧΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


Την αντίδραση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που έλαβαν στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκαλούν οι ρυθμίσεις των ανεξόφλητων δόσεων στις οποίες τους ζητά να ενταχθούν το Ταμείο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εφοριακών υπαλλήλων, τα ποσά των μηνιαίων δόσεων που καλούνται να καταβάλλουν οι υπάλληλοι στο πλαίσιο των προτεινόμενων ρυθμίσεων εκτοξεύονται στα ύψη.
Στην καταγγελία του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων παραθέτει το ακόλουθο χαρακτηριστικό παράδειγμα δανειολήπτη που απευθύνθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο ταμείο για ρύθμιση:
Έτος λήψης δανείου: 2008
Ύψος δανείου: 205.000 ευρώ με επιτόκιο 4,9% και διάρκεια αποπληρωμής τα 30 έτη.
Ημερομηνία έναρξης αποπληρωμής: 1/1/2009 και ποσό αρχικής μηνιαίας δόσης 1.092,85 ευρώ.
Μετά τη μείωση των εισοδημάτων κατά 40% (ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων) το Ταμείο Παρακαταθηκών επαναπροσδιόρισε τη δόση του δανείου στο 50% της αρχικής δόσης, δηλαδή στα 549,95 ευρώ και για διάστημα πέντε ετών. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής της νέας μειωμένης δόσης ήταν η 1/8/2012. Σήμερα λοιπόν και αφού ο δανειολήπτης έχει καταβάλει επί περίπου εννιά χρόνια για το δάνειο των 205.500 ευρώ συνολικά 76.033,90 ευρώ, στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων της κυβέρνησης, βρίσκεται στην παρακάτω κατάσταση:
Το υπόλοιπο κεφαλαίου που οφείλει είναι 208.737,97 ευρώ (μεγαλύτερο δηλαδή του αρχικού κεφαλαίου)
Η δόση που καλείται να πληρώσει, αν δεν «ρυθμίσει» ξανά το δάνειο, ανέρχεται στα 1.300,75 ευρώ (σήμερα πληρώνει 547,95 ευρώ)
Η πρόταση του Ταμείου είναι να επιμηκύνει το δάνειο για άλλα 20 χρόνια προσδιορίζοντας τη δόση στα 980,74 ευρώ (σήμερα πληρώνει 547,95 ευρώ)
Αν ο δανειολήπτης αποδεχθεί την πρόταση επιμήκυνσης του Ταμείου (προκειμένου να μειώσει τη δόση από τα 1.300,75 ευρώ στα 980,74 ευρώ, ενώ (έως σήμερα πληρώνει 547,95 ευρώ), στη λήξη των δόσεων του δανείου θα έχει καταβάλει για το δάνειο των 205.000 ευρώ το ποσό των 567.730,12 ευρώ, όταν θα βρίσκεται στην ηλικία περίπου των 90 ετών!
Διαβάστε παρακάτω το άρθρο προειδοποίηση του ekdosi.com (Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016) για την απαράδεκτη ρύθμιση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (του δημοσίου δηλαδή)ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ρύθμιση του ΤΠΔ είναι παγίδα.

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ).
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου