Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Αλλάζουν όλα στα Capital controls - Αυξάνεται το όριο αναλήψεων

Ολόκληρη η συμφωνία με τους δανειστές - Το τελικό κείμενο των 53 σελίδων - «Μαχαίρι» χωρίς έλεος σε συντάξεις, φοροαπαλλαγές και επιδόματα
Τι αλλάζει με τις τράπεζες και το όριο αναλήψεων
Οι διαπραγματευσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών κατέληξαν σε ένα κείμενο 53 σελίδων. Στις σημαντικές αλλαγές που έρχονται, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, η κυβέρνηση και οι τράπεζες θα προβούν σε αλλαγές στο επίπεδο των capital controls.


Σημαντικές θα είναι όσα θα εφαρμοστούν και θα πάρουν ανάσα πολίτες και επιχειρήσεις.

Στα 2.000 ευρώ το μήνα θα αυξηθεί το όριο για αναλήψεις από γκισέ και ATM.
Μερική ανακούφιση θα υπάρξει στους πολίτες λόγω της αύξησης  του μηνιαίου ορίου αναλήψεων που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες από τα 840 ευρώ που είναι σήμερα σε βάθος δύο εβδομάδων στα 2.000 ευρώ το μήνα.
Οι αλλαγές αυτές πρόκειται να εφαρμοστούν χωρίς όμως να έχει δοθεί ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα εκτός από το κλείσιμο της αξιολόγησης τίθεται, κυρίως από τους εποπτεύοντες μηχανισμούς των τραπεζών και το ζήτημα της εκροής καταθέσεων.
Θα περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι την τελική εφαρμογή στα capital controls και στο όριο ανάληψης από ταμεία και ΑΤΜ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις” εκτός απ' την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.
Εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.
Διαβάστε εδώ το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 που έφεραν οι Τσίπρας Καμμένος μετά από την συμφωνία με τους δανειστές

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Να σε κάψω Γιάννη να σ΄ αλείψω λάδι.
Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Γιατί έτσι μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...