ΣΟΚ στην κοινή γνώμη. Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος "ανακοίνωσε" την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην τελετή για τα 180 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ομιλία του τόνισε πως δεν είναι αντίθετος στην ιδέα της λειτουργίας ανώτατης μη κρατικής εκπαίδευσης στην Χώρα μας, ύστερα από αναθεώρηση του Συντάγματος.  

Θεωρώ όμως, διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος, ακόμη και για λόγους σεβασμού της διαχρονικής πανεπιστημιακής μας παράδοσης, ότι η ίδρυσή τους θα πρέπει να συντελείται τουλάχιστον υπό τους όρους ότι:1. Πρώτον, αυτά θα αποτελούν νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
2. Και, δεύτερον, θα ιδρύονται με άδεια του Ελληνικού Δημοσίου και θα τελούν υπό εποπτεία, η οποία προσιδιάζει προς εκείνη που θεσπίζεται κατά το Σύνταγμα για τα δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Καταλάβατε τώρα γιατί "χρύσωσαν" στο χάπι στα δημόσια Αει με master στα 5ετη Πολυτεχνικά και Γεωπονικά Αει; Για να το "βουλώσουν" για τα ιδιωτικά Αει που έρχονται. Εσείς τι περιμένατε, τσάμπα θα πάνε οι επενδύσεις του Μπαμπινώτη στο Αρσάκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου