Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Ψωμί χωρίς ζύμωμα
Ψωμί χωρίς ζύμωμα


Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κ.σ. αλεύρι για πασπάλισμα της ζύμης



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.



Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε στη συνέχεια το προηγούμενο μίγμα από πάνω και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.


Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος σε ένα ζεστό μέρος, αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει 1-1,5 ώρα.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη ζύμη στη λαδόκολα. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα φέρνουμε τις άκρες της ζύμης στο κέντρο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε ένα στρογγυλό σχήμα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και πάλι και αφήνουμε να αυξηθεί σε μέγεθος, για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι στην κορυφή της ζύμης και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ένα σταυρό στο μέσον της ζύμης. Η χαρακιές δεν θα πρέπει να είναι βαθύτερες από 0,5 εκ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και το απολαμβάνουμε με το φαγητό μας ή ακόμα και σκέτο.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...