ΟΓΑ Οικογενειακά επιδόματα: Πληρωμή για το επίδομα τέκνων Α δόση


 
Η πρώτη δόση 2017 για τα οικογενειακά επιδόματα ( Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) θα πληρωθεί στις ...

11/04.

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2017: Πληρωμή Α΄δόση 2017. Επίδομα τέκνων 2017. Επίδομα Πολυτέκνων 2017Το 2016 δόθηκε η μισή Α' δόση στις 21 Απριλίου και η υπόλοιπη μισή Α΄δόση δόθηκε μαζί με την Β' δόση στις 22 Ιουλίου, εφόσον είχε γίνει επιτυχώς φορολογική δήλωση Ε1 και Α21.Εφέτος, θα γίνει το ίδιο και να δοθεί μέχρι 13 Απριλίου η μισή Α' δόση. 

Την Παρασκευή 6/4 άνοιξε και το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις και το Α21 2017.


Μαζί με την 2η δόση που πρέπει να πληρωθεί από 20 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου, θα δοθεί η υπόλοιπη μισή 1η δόση, εφόσον έχει γίνει επιτυχώς η φορολογική δήλωση Ε1 και το Α21.

Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο (μείον 3,6% χαρτόσημο που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2016). 

Επίσης, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων παιδιών, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα.  

Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Παρακάτω ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του ΟΓΑ για την καταβολή της μισής Α δόσης πριν το Πάσχα, επιβεβαιώνοντας το ekdosi.com που τόσο καιρό είναι το μοναδικό που γράφει ότι θα δοθεί πριν το Πάσχα η μισή 1η δόση για το 2017 όπως έγινε και το 2016 όταν πάλι ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.
Επίσης να αναφέρουμε ότι από το καλοκαίρι του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα μείωσε το επίδομα στήριξης πολύτεκνων οικογενειών κατά σχεδόν 4% με την μορφή (παράνομου) χαρτοσήμου. Οπότε το 500 ευρώ ανά παιδί ετησίως είναι πλέον 470 ευρώ.

Επίσημη ανακοίνωση ΟΓΑ. Οικογενειακά Επιδόματα. Θα δοθεί η μισή δόση πριν το Πάσχα.

Παρακάτω η ανακοίνωση του Υπυργείου Εργασίας για την έκδοση εντάλματος πληρωμής της μισής πρώτης δόσης 2017.


Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 95 εκατ. ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), προκειμένου να επιχορηγηθεί για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων Α’ τριμήνου 2017, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών
Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση που υπογράφει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου