Επίσημη ανακοίνωση ΟΓΑ. Οικογενειακά Επιδόματα. Θα δοθεί η μισή δόση πριν το Πάσχα.


ΟΓΑ. Επιβεβαίωση του ekdosi.com για τα επιδόματα τέκνων. Θα δοθεί η μισή 1η δόση 2017. Δείτε πότε.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Ο.Γ.Α.
Δελτίο Τύπου Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 

Μετά από διάφορα δημοσιεύματα και φήμες σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι: Εδώ και 4 χρόνια το Οικογενειακό Επίδομα χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21 μετά την συμπλήρωση της φορολογική δήλωσης, οπότε και ελέγχονται μέσω του συστήματος του TAXIS NET τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όμως, όπως είναι γνωστό η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxis net παραμένει κλειστό. Επειδή το Οικογενειακό Επίδομα αφορά σε περισσότερες από 740.000 οικογένειες που βρίσκονται κατά τεκμήριο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο ΟΓΑ χορηγεί την 1 η δόση με μορφή προκαταβολής με βάσει τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. 

Μάλιστα, για τον περιορισμό των ποσών που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους εδόθη ήδη από το 2016 ως προκαταβολή η πληρωμή του 50% της πρώτης δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων του Α’ τριμήνου του 2016, που περιόρισε σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. 

Η διαδικασία χορήγησης που προετοιμάζει ο Οργανισμός είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2016. 

Οποιαδήποτε ημερομηνία καταβολής του Οικογενειακού Επιδόματος που ακούγεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για την βοήθεια των συμπολιτών μας, οι Υπηρεσίες του ΟΓΑ μεριμνούν ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως. 

 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΟΓΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΌΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΜΙΣΗ Α' ΔΟΣΗ.

Ότι γράφαμε μόνο εμείς στο ekdosi.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου