Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Ντόνατς (Donuts). Εύκολα και λαχταριστά σπιτικά ντόνατς. ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΝΤΟΝΑΤΣ


 Εύκολα και λαχταριστά σπιτικά ντόνατς με 3 μόνο υλικά!  Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόνατς

Εύκολα και λαχταριστά σπιτικά ντόνατς με 3 μόνο υλικά!
Πρόκειται για μια γρήγορη και πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικά ντόνατς που θα λατρέψουν τα παιδιά!
 Εύκολα και λαχταριστά σπιτικά ντόνατς με 3 μόνο υλικά!

Υλικά 
Για τη ζύμη
1 κούπα Nutella. (Για τη ζύμη θα χρησιμοποιήσουμε τα 2/3 της κούπας) 
1 αυγό και 1 κρόκο αυγού χτυπημένα μαζί 
6 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για το γαρνίρισμα 
Την υπόλοιπη Nutella 
Χρωματιστή τρούφα σοκολάτας 

Εκτέλεση 






Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C και λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για ντόνατ. 


Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το χέρι ή το μίξερ χειρός το 1/3 κούπας Nutella, το αυγό, τον κρόκο αυγού και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε ίση ποσότητα του μείγματος σε κάθε θήκη για ντόνατ της φόρμας, τη βάζουμε στο φούρνο  και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. 

Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε τα ντόνατ να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.  

Αλείφουμε την επιφάνειά τους με την υπόλοιπη νουτέλα ακόμα και με πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας, φουντούκια ή ότι άλλο θέλουμε! (imommy.gr)

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



Ντόνατς (jotis.gr)

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόνατς
ΥΛΙΚΑ

8 κούπες Μπλε Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 2/3 κούπα γάλα
2/3 κούπα νερό
2 φακέλους Μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα με το νερό.
Ανακατεύετε τη μαγιά με τη Φαρινα ΓΙΩΤΗΣ και τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο χλιαρό υγρό.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια, τα πλάθετε σαν κουλούρια και τα αφήνετε να φουσκώσουν.
Τηγανίζετε τα ντόνατς σε καυτό λάδι και αφού τα στραγγίσετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Μπορείτε αν θέλετε να τα σερβίρετε με μαρμελάδα ή κρέμα.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ντόνατς (Donuts) - akispetretzikis.com

Συστατικά

  • 180 ml χλιαρό γάλα
  • 2 ½ κ.γ. ξερή μαγιά
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών (μέτρια αυγά-50ρια)
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 1-2 βανιλίνες
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ¼ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για σοκολατένιο γλάσο 
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. γάλα
Για λευκό γλάσο
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γάλα
Για τη γέμιση με μαρμελάδα
  • ½ με 2/3 της κούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • άχνη ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Για να φτιάξουμε τη ζύμη μας, στον πάτο ενός μεγάλου μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Θα πρέπει να αρχίσει να αφρίζει
  • Στο μπολ με τη μαγιά, χτυπάμε τους κρόκους, το λιωμένο βούτυρο και το σιρόπι βανίλιας και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν. Δεν βάζουμε το αλεύρι όλο μαζί για να διαλυθεί καλά μέσα στο μείγμα μας
  • Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε όσο καλύτερα γίνεται με το κουτάλι
  • Βάζουμε αλεύρι πάνω στον πάγκο εργασίας μας και στα χέρια μας και σχηματίζουμε μία ζύμη ελαστική και λεία για περίπου 5 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες γι’αυτό δεν βάζουμε άλλα αυγά. Άμα κολλάει το μείγμα βάζουμε και άλλο αλεύρι στα χέρια μας
  • Αφαιρούμε τη ζύμη μας και λαδώνουμε ελαφρά ένα άλλο μπολ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη , ρίχνουμε λίγο αλευράκι από πάνω και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας
  • Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας για να μη μας κολλήσει η ζύμη μας. Την κάνουμε σαν μια μπάλα
  • Ρίχνουμε και αλεύρι πάνω από το ζυμάρι μας και στην ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια που είχαμε από πριν, ανοίγουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει 1 εκ. παχιά
  • Μέχρι 3 φορές αν ανοίξουμε το ζυμάρι μας είναι καλά. Μη το ανοίξουμε παραπάνω γιατί δεν θα βγουν το ίδιο αφράτα τα ντόνατς μας
  • Κόβουμε το πρώτο ντόνατς με το μεγάλο κουπάτ το οποίο έχουμε αλευρώσει σε στρογγυλούς κύκλους διαμέτρου 5 εκ. Μέσα στον κύκλο αυτό, χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο κουπάτ κάνουμε τρύπα.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλα τα ντόνατς. Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε κάποια ντόνατς χωρίς τρύπα και να τα φτιάξουμε σαν λουκουμάδες. Αν τα κάνουμε χωρίς τρύπα στη μέση θα χρειαστούμε μικρότερο κουπάτ για τα ντόνατς μας για να μη μας βγουν τόσο μεγάλα.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά και να αυξηθούν σε μέγεθος και σκεπάζουμε ελαφρά με μία πετσέτα.
  • Ζεσταίνουμε 5 εκ. λάδι στους 175 βαθμούς σε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Βάζουμε 4 ντόνατς τη φορά μέσα στο λάδι και πρώτα μαγειρεύουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρει καφετί χρώμα για 1-2 λεπτά. Τα γυρίζουμε πλευρά και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό.
  • Σουρώνουμε τα ντόνατς μας και τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτιά κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.
  • Όταν τα ντόνατς έχουν κρυώσει, βάζουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας σε ένα κορνέ με ένα στρογγυλό τιπ 0.5-1 εκ.
  • Μπορούμε να γεμίσουμε τα ντόνατς από την κορυφή ή από τα πλάγια. Πιέζουμε το τιπ από το κορνέ μέσα στο ντόνατ μέχρι να βγει μαρμελάδα από την τρύπα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.
  • Αν θέλουμε τα ντόνατς μας να τα επικαλύψουμε με γλάσο , ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ και το περιχύνουμε από πάνω.
Tip
Προσοχή στο γάλα! Δεν πρέπει να είναι καυτό! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα από πορτοκάλι ή ό,τι άλλο μας αρέσει!!! 

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...