ΟΓΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για επίδομα τέκνων και εκκρεμότητες


 
Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2017: Α΄δόση 2017. Επίδομα τέκνων 2017. Επίδομα Πολυτέκνων 2017

Η πρώτη δόση 2017 για τα οικογενειακά επιδόματα ( Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) θα πληρωθεί από ...


20 Μαρτίου έως 20 Απριλίου 2017, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το 2016 δόθηκε η μισή Α' δόση στις 21 Απριλίου και η υπόλοιπη μισή Α΄δόση δόθηκε μαζί με την Β' δόση στις 22 Ιουλίου, εφόσον είχε γίνει επιτυχώς φορολογική δήλωση Ε1 και Α21.


Εφέτος, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα γίνει το ίδιο και θα δοθεί μέχρι 20 Απριλίου η μισή ή η ολόκληρη Α' δόση. Όσο βέβαια ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση υπάρχει ακόμα ελπίδα να δοθεί ολόκληρη η 1η δόση. Το Α21 θα πρέπει να γίνει από τέλος Απριλίου.

Σίγουρα, η πληρωμή θα γίνει πριν το Πάσχα (16/04), αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις (αξιολόγηση, υπογραφή  4ου μνημονίου, πιθανότητα εκλογών κλπ).

Πιθανότερη ημερομηνία καταβολής της μισής (ή ολόκληρης) πρώτης δόσης για τα οικογενειακά επιδόματα ( Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) είναι λίγο πριν το Πάσχα, και συγκεκριμένα την Μ.Τρίτη 11/04.


Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο (μείον 3,6% χαρτόσημο που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2016). 

Επίσης, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων παιδιών, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα.  

Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου