ΠΡΟΣΟΧΗ. Τι να κάνετε αν σας επιτεθεί σκύλος!
Μην πανικοβάλλεστε!
Μπορεί να ακούγεται δύσκολα αλλά τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν και τα υπόλοιπα ζώα μπορούν να μυρίσουν τον ανθρώπινο φόβο! Και παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνεις ήρεμος όταν ένας σκύλος σου γαβγίζει αν αρχίσετε να φωνάζετε, να τρέχετε ή να κουνάτε τα χέρια σας τότε θα προκαλέσετε την ενστικτώδη αντίδραση του σκύλου οπότε και θα επιτεθεί.Μειώστε την ταχύτητα σας!


Αν ο σκύλος σας πετύχει ενώ τρέχετε, μειώστε την ταχύτητα σας σταδιακά και κινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση διατηρώντας την οπτική επαφή με το σκύλο με την άκρη του ματιού σας. Αν μείνετε ακίνητοι με τα χέρια τεντωμένα προς το σώμα σας, ο σκύλος θα χάσει σύντομα το ενδιαφέρον του και θα φύγει.Μην κοιτάτε στα μάτια το σκύλο!
Αυτό μπορεί να ενισχύσει την επιθετική συμπεριφορά του σκύλου καθώς μπορεί να θεωρηθεί από αυτόν ως απειλή. Μπορείτε να κοιτάτε τον σκύλο αλλά όχι στα μάτια, ο σκύλος θα νιώσει πως δεν απειλείται και θα ηρεμήσει.

Αποπροσανατολίστε τον με ένα αντικείμενο!
Να έχετε πάντα μαζί σας μια ομπρέλα, ένα μπαστούνι ή κάτι παρόμοιο όταν περπατάτε. Θα σας βοηθήσει αρκετά στην περίπτωση που έρθετε σε επαφή με έναν επιθετικό σκύλο.

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου