Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚ. Μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών που δεν συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό τους ωράριο.

Διάταξη για τη μείωση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥΑποτέλεσμα εικόνας για Μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών που δεν συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό τους ωράριοΑποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Διάταξη που είναι ενταγμένη στο υπό κατάθεση προς ψήφιση, στη Βουλή πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας προβλέπεται, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΠΕΘ, ότι δεν εφαρμόζεται για τους εκπαιδευτικούς η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 37 του ν.3986/2011.
Στη συγκεκριμένη  διάταξη ορίζεται ότι το τακτικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. και στους Ο.Τ.Α. μπορεί να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε (5) έτη.
Όπως επισημαίνεται από την  αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας η εν λόγω διάταξη δεν δύναται να τύχει εφαρμογής για το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθόσον το ωράριο των εκπαιδευτικών διαφέρει ουσιωδώς από το ωράριο των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων.
Ενδεικτικώς αναφέρεται ότι το ωράριο διακρίνεται σε διδακτικό και εργασιακό και προσδιορίζεται από την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, τον κλάδο και τα έτη υπηρεσίας του.
Πέραν όμως της μη δυνατότητας εφαρμογής της διάταξης λόγω της ιδιαιτερότητας του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αρμόδια υπηρεσία τονίζει του υπ. Παιδείας, ότι σε περίπτωση μείωσης ωραρίου εκπαιδευτικών προκύπτει αναγκαία λειτουργικό εκπαιδευτικό κενό, το οποίο υποχρεωτικά πληρούται από αποσπασμένο εκπαιδευτικό και αν αυτό δεν είναι δυνατόν από αναπληρωτή εκπαιδευτικό.
Το γεγονός αυτό , σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αποδεικνύει ότι η εφαρμογή της διάταξης της παρ.5 του άρθρου 37 στους εκπαιδευτικούς δύναται να προκαλέσει, λόγω της ιδιαιτερότητας των καθηκόντων τους και της αναγκαιότητας εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, επιπλέον δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.
Για τους ανωτέρω λόγους το υπουργείο Παιδείας κρίνει  σκόπιμη την ψήφιση  από τη Βουλή της συγκεκριμένης  ρύθμισης. via esos.gr


Με απλά λόγια ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς και το υπουργείο Παιδείας "κάνει" πως δεν συμφωνεί. Προφανώς ο τελικός τους στόχος είναι η υποχρεωτική μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών με αντίστοιχη μείωση του μισθού τους όταν δεν συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό τους ωράριο και δεν προκύπτει περίπτωση αναπλήρωση των ωρών που δεν θα κάνει ο εκπαιδευτικός. Με απλά λόγια, όσες ώρες περισσεύουν δεν θα πληρώνονται. 
ΕΙΔΕΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. Θα μου πεις οι άλλοι ήταν καλύτεροι???
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...