Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Ψυχρός Χιονιάς προ των πυλών! Ποιες πόλεις και περιοχές θα θαφτούν από το χιόνι;Πανελλαδικός χιονιάς σε συνδυασμό με δριμύ πολικό ψύχος, φαίνεται να σαρώνει τη χώρα μας μεταξύ 5-8 Ιανουαρίου, με σφοδρές χιονοθύελλες και ισχυρό ολικό παγετό αλλά και ολική χιονόστρωση ως και σε πεδινές και παραθαλάσσια περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Αυτή τη φορά οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες για μεγάλο χιόνια ίσως και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με αρκετές εφαρμογές πρόβλεψης καιρού να κάνουν αναφορά για ως και 10-15 εκατοστά χιόνι την Παρασκευή και το Σάββατο που μας έρχονται στην συμπρωτεύουσα.ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Χιόνια αρχικά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας και ισχυρές καταιγίδες σε όλη την βόρεια, ανατολική και νότια χώρα, με αισθητή πτώση σε όλη την βόρεια χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΘΕΟΦΑΝΙΑ: Ισχυρά χιόνια ή και χιονοθύελλες ως και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες σε όλη την νότια, κεντρική και ανατολική και δυτική Ελλάδα, με χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά μόνο τμήματα. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση. Ισχυρός παγετός και ολική χιονόστρωση σε όλη την βόρεια Ελλάδα με ως και 15-20 εκατοστά χιόνι ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ισχυρά χιόνια σε όλη την βόρεια, ανατολική και κεντρική Ελλάδα ως και σε παραθαλάσσια τμήματα, με χιόνια ακόμα και στον Πειραιά και την Αθήνα, αλλά και την Θεσσαλονίκη, ακόμα και την Πάτρα. Ολική χιονόστρωση το Σάββατο σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ως και 15-20 εκατοστά. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Εξασθένηση χιονοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδα με ολικό όμως παγετός και θερμοκρασίες που το βράδυ θα πέσουν και στους -30 βαθμούς Κελσίου και τη μέρα δεν θα ανέβουν πάνω από τα τους -4 βαθμούς ακόμα και στα παραθαλάσσια. Πυκνά χιόνια στην κεντρική και ανατολική Ελλάδα και σε περιοχές της νότιας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία σε ιδιαίτερα μεγάλη πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.


via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...