Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. ΣΤΟΥΣ -20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ 10 ΜΕ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
Ψυχρό κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Σιβηρία θα σαρώσει την Ελλάδα την Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Ιανουαρίου αντίστοιχα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΟΥΣ -20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Η θερμοκρασία θα πέσει στους -20, ίσως και παρακάτω, στα Ηπειρωτικά.Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή. Έντονη χιονόπτωση και βροχές θα πλήξουν τη χώρα το τριήμερο των Θεοφανείων. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις εντάσεων 8 με 10 μποφόρ

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση, που θα ξεκινήσει από την Βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις εντάσεων 8 με 10 μποφόρ. Για αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.
Επιπλέον, χιόνια θα πέσουν σε όλες τις ορεινές περιοχές, όπως και στις περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αναμένεται να χιονίσει ακόμα και σε υψόμετρο 400 μέτρων. Το Σάββατο σφοδρή κακοκαιρία θα πλήξει την Αν. Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να γίνονται παντού βόρειοι ισχύος 7 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή και παρόλο που τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σιγά – σιγά από το βράδυ του Σαββάτου, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν.
Το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει απότομα από βορρά προς νότο, ενώ το πρωί και τη νύχτα της Κυριακής θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα χιόνια, οι βροχές, οι νεφώσεις και οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων.
Ειδικότερα, βροχοπτώσεις θα έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Επίσης, οι έντονοι ΒΔ άνεμοι θα πλήξουν περισσότερο το Ιόνιο πέλαγος.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, αλλά με διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών.
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την έκδοση δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ συμβουλεύει τους πολίτες πριν μετακινηθούν:
1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα με τον προορισμό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.).

2. Να προγραμματίσουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να μη συμπίπτει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

4. Να ελέγξουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.5. Να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα σχετικά τεχνικά εργαλεία για τα οχήματά τους.
6. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινηθούν στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
7. Να μην εγκαταλείπουν τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης.
8. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους, αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών.
9. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος.
10. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό.

Στο παρακάτω link βάλτε στην εύρεση την περιοχή σας και δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στην περιοχή σαςεδώ via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...