ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ρύθμιση του ΤΠΔ είναι παγίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ρύθμιση του ΤΠΔ (Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) είναι παγίδα. 

Όταν μπεις σε καθεστώς ρύθμισης του ΤΠΔ το δάνειο γίνεται αυτομάτως ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ σημαίνει ότι το δάνειο πωλείται ανά πάσα στιγμή.

Ο στόχος της πονηρής αυτής ρύθμισης που διατυμπανίζεται στην κοινωνία ως μείωση επιτοκίου και ελάφρυνση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθεια αρπαγής της περιουσίας και των μισθών των δανειοληπτών δημοσίων υπαλλήλων του ΤΠΔ.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η νέα ρύθμιση του ΤΠΔ  είναι τόσο πονηρά γραμμένη λέξη λέξη ώστε να εγκλωβίσει όλους τους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους σε κόκκινα δάνεια και μάλιστα με την συναίνεση τους.

Η ιστορία έχει ως εξής:
Τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν επιτόκιο στα δάνεια του ΤΠΔ από 4,9% μέχρι 5,6% στα στεγαστικά.

Όμως υπάρχει μια σημαντική δικλίδα ασφαλείας για τους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν μπορεί το δημόσιο και το ΤΠΔ να παρακρατήσει ως δόση δανείου ποσό μεγαλύτερο του 30% του καθαρού μισθού του δημοσίου υπαλλήλου (μείον τους φόρους).

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Εκπαιδευτικός που πριν την κρίση είχε μισθό 1500€ και πλήρωνε δόση 400€, τώρα μετά την λαίλαπα των μνημονίων που ο μισθός του έχει πάει στα 1000€ δεν θα πληρώσει  δόση 400€ αλλά 300€. Τα υπόλοιπα 100 € τον μήνα δεν θα παρακρατούνται από τον μισθό αυτόματα αλλά θα τα δίνει μόνος του ο δημόσιος υπάλληλος στο τέλος του έτους. Το θετικό για τους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους είναι πως αν δεν μπορούν να δώσουν το υπόλοιπο ποσό της δόσης εντός του έτους το δάνειο ΔΕΝ θεωρείται κόκκινο το δάνειο τους, μιας και πληρώνουν το ελάχιστο ποσό δόσης σύμφωνα με τον εκάστοτε καθαρό μισθό τους.

Αυτό ουσιαστικά τους δίνει μια ασφάλεια ότι δεν θα τους πάρουν το σπίτι αλλά όμως θα χρωστάνε μετά το τέλος της αποπληρωμής του δανείου (π.χ. μετά από 30 χρόνια) κάποιο ποσό. 

Τα αιμοδιψή γεράκια των τραπεζών ξέροντας ότι με αυτό το καθεστώς θα χάσουν πολλά λεφτά από την διαφορά της δόσης που δεν πληρώνεται σκαρφίστηκαν αυτό το εφιαλτικό για τους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους σχέδιο - ρύθμιση. 
Δηλαδή, σου τάζω τώρα ότι θα πληρώνεις λιγότερα και θα σου μένουν και λεφτά αλλά στο μέλλον θα στα πάρω πολλαπλάσια και όλα.

Πως θα γίνει αυτό; 
Τώρα σου παρακρατούν μόνο το 30% του μισθού. ΤΕΛΟΣ. 
Με την νέα ρύθμιση που προτείνει το ΤΠΔ - εκτός του ότι το δάνειο σου γίνεται ΚΟΚΚΙΝΟ αυτομάτως με την αίτηση σου (προσοχή: με την αίτηση σου) - χάνεις το ήδη υπάρχον καθεστώς του 30% του μισθού ως δόση δανείου.

Οπότε,
μπαίνεις σε μία από τις τρεις υποπεριπτώσεις της ρύθμισης, πληρώνοντας ως δόση δανείου ποσό αναλογικά με το οικογενειακό εισόδημα, το καθαρό (σε αυτό το εισόδημα δεν αφαιρούνται οι δόσεις σε άλλα δάνεια. Αυτές οι δόσεις θεωρούνται εισόδημα). 

Το ποσό δόσης που θα πληρώνεις δεν θα είναι το ελάχιστα εγγυημένο του 30% αλλά θα βγαίνει από το ελάχιστο ποσό διαβίωσης που θα αποφασίζει η εθνική στατιστική υπηρεσία που ανήκει βέβαια στο δημόσιο. Με απλά λόγια, το δημόσιο, για να βγάζει το ελάχιστο ποσό διαβίωσης με βάση του οποίο, το δημόσιο, θα υπολογίζει την δόση του δανείου, θα ρωτά το δημόσιο (την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία). Άρα σύμφωνα με την ρύθμιση κάθε τρία χρόνια, το δημόσιο θα αποφασίζει με πόσα χρήματα μπορείς να ζήσεις και τα υπόλοιπα θα στα παρακρατεί ως δόση δανείου.

Το ξαναγράφουμε "φωνάζοντας":
ΚΑΘΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ (π.χ. το 2060) ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.

Ερώτηση για σοβαρούς ανθρώπους: Αξίζει κάποιος να αφήσει ως δόση δανείου το 30% του καθαρού εισοδήματος του και να βάλει ως δόση δανείου ότι γουστάρει το δημόσιο για τα επόμενα τρία χρόνια;

Ένα τελευταίο παράδειγμα θα πείσει και τους πιο δύσπιστους να μην συμμετέχουν στην ρύθμιση κόλαφος για τους δημοσίους υπαλλήλους του ΤΠΔ.

Τα ελάχιστα ποσά διαβίωσης (Εύλογες δαπάνες διαβίωσηςγια το 2015 είναι τα παρακάτω:
Ένας δημόσιος υπάλληλος που είναι μόνος του και έχει ετήσιο εισόδημα 14000 € έχει ως Εύλογες δαπάνες διαβίωσης τα 7410€ ετησίως ή 618€ μηνιαίως.

  • Με το υπάρχον καθεστώς του 30% επί του καθαρού εισοδήματος ετήσια δόση δανείου θα πληρώνει ποσό δανείου ετησίως 14000€*30% = 4200€, ανεξάρτητα αν η δόση του δανείου που είχε πάρει παλιότερα ήταν μεγαλύτερη.
  • Αν μπει στην ρύθμιση κόλαφος του ΤΠΔ θα πληρώνει ποσό δανείου ετησίως 14000€-7410€=6590€.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσοι τώρα φαίνεται ότι θα πληρώνεται λιγότερα χρήματα αναλογιστείτε ότι μέχρι τα 84 (ναι τα 84 χρόνια φτάνει η ρύθμιση), κάθε τρία χρόνια η δόση δανείου θα αποφασίζεται από τις τράπεζες και το ελληνικό κράτος.

Επίσης αναλογιστείτε ότι αύριο μεθαύριο τα επόμενα 20-30 χρόνια κυβερνά κάποιος πολιτικός που μισεί θανάσιμα τους δημοσίους υπαλλήλους.

Μπορεί εύκολα τις Εύλογες δαπάνες διαβίωσης να τις μειώσει δραστικά και οι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνουν ουσιαστικά δούλοι των τραπεζών που σιγά σιγά αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια του ΤΠΔ. Υπενθυμίζουμε: Όταν μπεις σε καθεστώς ρύθμισης το δάνειο γίνεται αυτομάτως ΚΟΚΚΙΝΟ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ σημαίνει ότι το δάνειο πωλείται ανά πάσα στιγμή.

Μία είναι η λύση και την προτείνουν όλοι οι σοβαροί νομικοί κύκλοι: Δανειολήπτης δημόσιος υπάλληλος με ποσό δανείου το 30% του καθαρού εισοδήματος είναι προστατευμένος ότι δεν θα χάσει το σπίτι του και θα μεγαλώσει τα παιδιά του αξιοπρεπώς. Μπορεί να μένει ένα ποσό χρέος, αλλά μετά από 20 - 30 χρόνια με την αποπληρωμή του δανείου θα μπορεί πολύ εύκολα να το διαπραγματευτεί για ένα παλιό σπίτι που η αξία του θα είναι μηδενική. Αν μπει στην νέα ρύθμιση κόλαφο του ΤΠΔ θα είναι έρμαιο των τραπεζών και του αδυσώπητου ελληνικού κράτους, που θα αποφασίζουν πόσο φτωχός θα είναι.

Ελπίζουμε να πράξετε το σωστό για εσάς και την οικογένεια σας. Αν θεωρείτε πως ότι γράφουμε είναι λάθος ρωτήστε δικηγόρους που εμπιστεύεστε και που ειδικεύονται σε αυτά τα θέματα.

Υ.Γ. Αν ακόμα δεν πειστήκατε αναρωτηθείτε το παρακάτω πριν πράξετε: Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τους δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους γιατί δεν μειώνουν το επιτόκιο στο ελάχιστο κυμαινόμενο επιτόκιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας (τώρα το 2016 είναι στο 0,5 %). Ότι έγινε δηλαδή στην Ιαπωνία πριν 20 χρόνια και ότι έγινε και στις USA πριν 10 χρόνια και ότι γίνεται τώρα σε όλες τις ιδιωτικές ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες. Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και στο ΤΠΔ του ελληνικού κράτους; Γιατί; 

Μα είναι απλό: 
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...