Πολιτισμός του κώλου. 1η στην ευρώπη στο παθητικό κάπνισμα η Ελλάδα.

Σοκαριστικά τα ποσοστά καπνιστών και παθητικών καπνιστών στην Ελλάδα

Μια νέα έρευνα της Eurostat έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που σχεδόν όλοι υποψιαζόμασταν: Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που διαθέτει τους περισσότερους καπνιστές σε όλη την Ευρώπη, ενώ κατέχει την πρωτιά με ποσοστό-ρεκόρ στο παθητικό κάπνισμα.
Παρόλο που το κάπνισμα είναι αποδεδειγμένα μια από τις πιο βλαβερές και καταστροφικές συνήθειες που μπορεί να έχει κάποιος τόσο για τον ίδιο όσο και για τους γύρω του φαίνεται ότι πολλοί Ευρωπαίοι άνω των 15 ετών δεν μπορούν να του αντισταθούν.
Οι πιο εθισμένοι της Ευρώπης βρίσκονται  στην Βουλγαρία, όπου το 34,8% της χώρας είναι καπνιστές, ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με 32,6%.Παράλληλα, το 64,2% των Ελλήνων δηλώνει ότι είναι παθητικοί καπνιστές σε μόνιμη βάση, ενώ στη δεύτερη θέση των παθητικών καπνιστών βρίσκεται η Κροατία με 44,7% και η Βουλγαρία 40,5%. Προφανώς, αυτό το… εντυπωσιακό ποσοστό της Ελλάδας οφείλεται στο γεγονός ότι ποτέ δεν έγιναν σεβαστοί οι νόμοι απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.
Από την άλλη, η χώρα με τους λιγότερους καπνιστές είναι η Σουηδία με ποσοστό 16,7% και ακολουθεί η Βρετανία με 17,3%. Παράλληλα, η Σουηδία σημειώνει μόνο 5,9% στο ποσοστό των παθητικών καπνιστών, το μικρότερο σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με την έρευνα σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό των ανδρών καπνιστών ήταν μεγαλύτερο από το γυναικείο ποσοστό.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η διαπλοκή που παράγει διαφθορά αλλά και η πλήρης απουσίας πολιτισμικής κουλτούρας που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό.
Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται με βαθιά σήψη.

Όταν δεν μπορείς ως κράτος και ως κοινωνία να εφαρμόσεις την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους (που έχουν εφαρμόσει με τεράστια επιτυχία οι Αλβανοί και οι Τούρκοι), τότε είναι βέβαιο ότι σε αυτήν την χώρα ο πάτος δεν έχει τέλος.

Η ανομία και η ατιμωρησία που υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης αξιόπιστης δικαιοσύνης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Έλληνας βρίσκει και κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου