Καταλήψεις σχολείων σε όλη την χώρα με την σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα; Τα αιτήματα των μαθητών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (29-7-16): Οι εκπαιδευτικοί να σέβονται τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Η Συντονιστική  Επιτροπή  Μαθητών Αττικής, με ανακοίνωσή της καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων σε καταλήψεις  για την Δευτέρα ,7 Νοεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Οι εκπαιδευτικοί να σέβονται τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Την πλήρη αντίθεσή του στην πρακτική να οδηγούνται μαθητές/τριες στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις που αποφασίζει συλλογικά η μαθητική κοινότητα, 
_ είχε δηλώσει  εγγράφως το υπουργείο Παιδείας στις 29 Ιουλίου 2016 , με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις στα σχολεία τους.
Αυτή η αντίθεση , τόνιζε στην ανακοίνωση  το υπουργείο Παιδείας, βασίζεται πρωτίστως σε παιδαγωγικές αρχές, τις οποίες οφείλουν να σέβονται πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και είναι ανεξάρτητη από τη συμφωνία ή τη διαφωνία με τον τρόπο που οι μαθητές/τριες διεκδικούν κάθε φορά τα αιτήματά τους.
«Εκφράζοντας δε και στην πράξη αυτή του την πολιτική», το υπουργείο Παιδείας  υπενθυμίζει ότι «προώθησε πρόσφατα την ψήφιση  διάταξης νόμου (αρ. 45 παρ. 2 του ν. 4386/16) με την οποία καταργήθηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που κυρώθηκε με το ν.2811/2000, η οποία ποινικοποιούσε τις κινητοποιήσεις των μαθητών/τριών οδηγώντας παράλληλα ανήλικα παιδιά στα περίφημα «μαθητοδικεία»


Τα αιτήματα του Συντονιστικού των μαθητών για την κινητοποίηση στις 7 Νοεμβρίου
Τα αιτήματα των μαθητών, όπως διατυπώνονται στην ανακοίνωσή τους εί αι:
-Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.  
-Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
-Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
-Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
-Δωρεάν-ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
-Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
-Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο – έκτρωμα που ετοιμάζουν. Πάρτε το πίσω!
-Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.

-Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr


Αν και πάντα ήμουν εναντίον των καταλήψεων, τα αιτήματα για πρώτη φορά είναι σωστά και έχουν άμεση σχέση με τη  εκπαιδευτική κατάντια που βιώνουμε στην μνημονιακή εποχή των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. 
Η υποβάθμιση της παιδείας είναι πασιφανές σε όλα τα επίπεδα. Το ποσοστό του ΑΕΠ για την παιδεία είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ και από τα χαμηλότερα στην ... Αφρική.

Είμαι με τα παιδιά ότι και αν κάνουν, αν και νομίζω ότι δεν θα κάνουν τίποτα, μιας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει βυθιστεί σε ένα πρωτοφανή κοινωνικό λύθαργο. ekdosi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...