Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Ο όφις, τα φιδάκια και η διπούτσα.

Ο καταραμένος όφις Φίλης, τα άγια φιδάκια της Παναγίας και η διπούτσα της κυβέρνησης

Η πρώτη λέξη που συνειρμικά φτερούγισε στη σκέψη μου , γενόμενος δέκτης της είδησης αναφορικά με την ...
αποπομπή του κ. Φίλη,  ήταν η διπούτσα. Η ίδια λέξη επανήλθε, κλείνοντας πονηρά το  δεξί της μάτι στην οργή μου, όταν ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρούσε να αιτιολογήσει την ηθική εξόντωση και τον πολιτικό θάνατο του κ. Φίλη.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνείας, να επισημάνω πως η  λέξη διπούτσα  χρησιμοποιείται από τους ντόπιους κατοίκους της  Τζιας και αναφέρεται στο σχοινί με το οποίο δένουν το μπρος αριστερό με το πίσω δεξί πόδι της κατσίκας, για να μην κινείται.


Αποτελεί την πλέον κατάλληλη λέξη για να αποδοθεί αυτή η ερμαφρόδιτη και άρρωστη σχέση του συμπορευόμενου κυβερνητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και να ερμηνευτεί η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ  να κινήσει, έστω και ένα βήμα μπροστά, το αριστερό του ποδάρι (για όσους πίστεψαν πως έχει την πολιτική βούληση) .
Εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν να κατηγορήσουν την  Εκκλησία (ή  την ηγεσία της Εκκλησίας) για την απομάκρυνση του  κ. Φίλη από το υπουργείο  Παιδείας (με τα νέα δεδομένα υπουργείο Θρησκοληψίας και δευτερευόντως Παιδείας)  είτε εθελοτυφλούν , είτε έχουν έλλειψη έστω και επιδερμικής γνώσης για το λόγο, το ρόλο και την  εκκλησιαστική πολιτική, που ανέκαθεν και διαχρονικά, από τη βυζαντινή περίοδο  έως και σήμερα,  διαμόρφωσε (ή συνδιαμόρφωσε με τις  πολιτικές  εξουσίες)  η εκάστοτε ηγεσία της Εκκλησίας.
Οι όποιες ευθύνες και μομφές ας αναζητηθούν και ας αποδοθούν  σ΄ έναν (ή υποτιθέμενο) αριστερό κόσμο και σχηματισμό, ο οποίος διέγραψε ή λησμόνησε τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας από το αξιακό του υπόβαθρο.
Ας αναζητηθούν και ας αποδοθούν  στους συντρόφους του κ. Φίλη, οι οποίοι αντί να αρθρώσουν λόγο αμφισβήτησης και να ορθώσουν αριστερό ανάστημα άρνησης και συντροφικότητας, έσπευσαν να  τον αντικαταστήσουν  στον υπουργικό θώκο , έτρεξαν  να φωτογραφηθούν δίπλα στον κ. Ιερώνυμο , για να σηματοδοτήσουν και να διασαφηνίσουν  τη νέα πορεία του υπουργείου και ποιος υπαγορεύει την εκπαιδευτική πολιτική σ’ αυτή τη χώρα.
Γράφω αυτές τις λίγες γραμμές ως απειροελάχιστη ένδειξη οργής και αγανάκτησης για τις διαψευσμένες ελπίδες και ένα ακόμη όνειρο που έσβησε πριν γεννηθεί.
Για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον άνθρωπο Νίκο Φίλη, ο οποίος  «κατακρεουργήθηκε», υβρίστηκε και συκοφαντήθηκε τα μάλα, από έναν κόσμο που εκπέμπει  άπλετο «φως»,  καθάρια «αλήθεια» και ανυπέρβλητη «ανιδιοτέλεια». Και πρωτίστως για να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή  μου συγχαρητήρια  στον Υπουργό κ. Νίκο Φίλη ο οποίος  απέναντι  και ενάντια στις «απορυθμίσεις» που έλαβαν χώρα, εδώ και δεκαετίες, στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, οραματίστηκε και επιχείρησε μια μεταρρύθμιση   για ένα σχολείο  που εκτός από το άναμμα ενός λαμπτήρα στόχο θα έχει τη μεταστροφή του βλέμματος της ψυχής προς την αλήθεια…   
Υ.Γ. «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την  πολιτική  σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς,  μην την εξευτελίζεις…»
alfavita via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...