ΠΑΙΔΙ. Πώς θα πείσετε το παιδί να φάει το πρωινό του


Πώς θα πείσετε το παιδί να φάει το πρωινό τουΕίναι κλασική η άρνηση πολλών παιδιών να πιουν γάλα και γενικά να καταναλώσουν όσα τους βάζει η μαμά για πρωινό επειδή δεν είναι του γούστου τους. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να κάμψετε τις αντιδράσεις τους με παιδαγωγικά ορθές μεθόδους: 
_  • Εξηγήστε στο παιδί ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

  • Ξεκαθαρίστε του επίσης ότι δεν τρώμε πάντα όσα μας αρέσουν, αλλά και τροφές ή ροφήματα που μας κάνουν καλό.

  • Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να παίρνει το παιδί σας σε καθημερινή βάση πρωινό, είναι απαραίτητο να δώσετε εσείς πρώτοι το καλό παράδειγμα. Όσες φορές μάλιστα είναι εφικτό να παίρνετε όλη η οικογένεια πρωινό μαζί για να το διαπιστώνει σε πραγματικό χρόνο.

  • Ενθαρρύνετε το παιδί να σας βοηθάει στην προετοιμασία του πρωινού τα Σαββατοκύριακα για να εξοικειωθεί με τη διαδικασία. Μπορεί να φαντάζει απλό, όμως θα βοηθήσει πολύ στη μείωση του αρνητισμού του μικρού σας.

  • Τις φορές εκείνες που αρνείται πεισματικά να καταναλώσει όσα του έχετε βάλει στο τραπέζι, φροντίστε να φάει ή να πιεί όσα περισσότερα τουλάχιστον γίνεται. Για να φτάσει εκείνη η στιγμή που θα καταλήξετε από κοινού σε ένα πρωινό της αρεσκείας του ή σε πλήρη αποδοχή όσων του δίνετε.

 mother.gr via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...