Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Ποια τρόφιμα ΔΕΝ πρέπει να βάζεις στο ψυγείο και ποια μπορείς να τα βάζεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποια τρόφιμα ΔΕΝ πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Άφησε εκτός ψυγείου:



Μπανάνες

Αχλάδια

Μήλα

Αβοκάντο

Ακτινίδια και γενικά όλα τα τροπικά φρούτα

Ντομάτες (εκτός αν είναι υπερβολικά ώριμες, οπότε μπαίνουν στο ψυγείο, όχι όμως σε πλαστική σακούλα, γιατί κρατάει υγρασία).

* Όλα τα προηγούμενα συνεχίζουν να ωριμάζουν και μετά τη συγκομιδή τους παράγοντας αιθυλένιο (αέριο). Το αιθυλένιο όμως τα κάνει κακούς… γείτονες: Αν βάλουμε κοντά τους πράσινα λαχανικά και καρότα, θα επηρεάσουν άσχημα τη γεύση των λαχανικών, γι’ αυτό είναι καλύτερο να μένουν εκτός ψυγείου, ώστε και να ωριμάσουν πλήρως και ταυτόχρονα να διατηρήσουν το άρωμά τους.

Ροδάκινα

Πεπόνι

Σκόρδα

Κρεμμύδια

Πατάτες (όχι μαζί με τα κρεμμύδια)

Μέλι

Δημητριακά

Ελαιόλαδο

Καφέ

Ζάχαρη





Στο ψυγείο μπορείς να βάζεις:

Τυριά και όλα τα γαλακτοκομικά

Συσκευασμένα τρόφιμα, στα οποία αναγράφεται η ένδειξη ότι χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμά τους

Εσπεριδοειδή

Λαχανικά με πράσινα φύλλα

Μπρόκολο

Κουνουπίδι

Καρότα

Παντζάρια

Ραπανάκια

Πιπεριές

Λάχανο

Μαϊντανό – άνηθο – σέλινο – κρεμμυδάκια φρέσκα.

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...