ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΑΜΗΜΕΝΩΝ, ΠΑΝΤΑ!Υπόθεση Μαξ Μέρτεν. Πριν από 60 χρόνια, πόσοι να την θυμούνται, πόσοι να την γνωρίζουν. Την ιστορία που πρωταγωνίστησε ένα ναζιστικό κάθαρμα με συμπεριφορά λες και είχε εντελώς στη ξεφτύλα την Ελλάδα. Ένας εγκληματίας με χιτλερική στολή έκανε τα όργια των οργίων στην πατρίδα μας και η επίσημη Ελλάδα δεν τολμούσε να τον καταδικάσει. Να τον φυλακίσει. Ακόμα κι όταν η Γερμανία έχασε πόλεμο κι έσκυψε το κεφάλι στους συμμάχους, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρά την παγκόσμια κατακραυγή, μόνον συγγνώμην δεν ζήτησε από τον Μαξ Μέρτεν! Τον λοχαγό με βαθμό ανώτατου εισαγγελέα που είχε αναλάβει να «καθαρίσει» την Βόρεια Ελλάδα από τους Έλληνες Εβραίους. Έστειλε 45.000 στο Άουσβιτς και τους άρπαξε τις περιουσίες ο χασάπης Μαξ Μέρτεν. _Μόνον οι αριστεροί πολιτικοί, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αντιδρούσαν τότε για τη γαμημένη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ευτυχώς που σήμερα οι Έλληνες αριστεροί πολιτικοί δεν συμπεριφέρονται ως κυβερνητική εξουσία όπως οι δεξιοί. Ευτυχώς που σήμερα οι Έλληνες αριστεροί αντιστέκονται στους ξένους και δεν είναι όπως οι δεξιοί προκάτοχοί τους, Σαμαράδες και σία.
Υπόθεση Μέρτεν. Ένα ακόμα εθνικό μας ρεζιλίκι. Απρίλιος 1942. Ο Γερμανός δικαστικός, υπηρέτης της δικαιοσύνης, ξεκινάει τη γενοκτονία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος του πολέμου τον συλλαμβάνουν οι Αμερικάνοι στην Γερμανία και θέλουν να τον παραδώσουν στην Ελλάδα για να τον δικάσει. «Ο Μέρτεν πρόσφερε υπηρεσίες στην Ελλάδα και προτείνουμε να τον απελευθερώσετε, όχι να τον δικάσουμε». Αυτή ήταν η περήφανη θέση της γαμημένης Ελλάδος.
Στο μεταπολεμικό Βερολίνο ο... φιλέλλην Μέρτεν, που γεννήθηκε το 1911 και ψόφησε το 1971, παίζει μπάλα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και, μάλιστα, φτιάχνει πολιτικό κόμμα. Σα να μην τρέχει τίποτα. Σα να μην προηγήθηκε τίποτα σε βάρος του. Και ως υψηλόβαθμος στέλεχος του γερμανικού υπουργείου δικαιοσύνης έρχεται στην γαμημένη Ελλάδα για να καταθέσει για Γερμανό εγκληματία πολέμου. Μάρτυς υπεράσπισης.
Τον αναγνώρισαν! Τον θυμήθηκαν και τον συλλαμβάνουν τον θρασύτατο Μαξ Μέρτεν. Η Γερμανία απαίτησε να τον αποφυλακίσουν και σ' αυτή την απαίτηση... συμφώνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που τότε, τέλη της δεκαετίας ’50, διαπραγματευόταν δάνειο 200 εκ. μάρκων.
Ο σάλος. Παγκόσμια. Για τη ξεφτύλα της Έλλάδος να αμνηστεύει τον ναζιστή σφαγέα. Τελικά, στις 11 Φεβρουαρίου 1959 αρχίζει η δίκη του Μέρτεν στο Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου στην Αθήνα. Το κτήνος εμφανίζεται χαμογελαστός στο δικαστήριο. Προκλητικός. Γνωρίζοντας ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη από συγγενείς των Εβραίων θυμάτων του και ξένους δημοσιογράφους.
Μετά από 20 μέρες βγήκε η απόφαση. Φυλακή 25 χρόνια. Η κυβέρνηση Καραμανλή φτιάχνει νομοσχέδιο για να τον αποφυλακίσει! Σα σήμερα, 5 Νοεμβρίου, το 1959, η περήφανη Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το νομοσχέδιο και ο δήμιος των Ελλήνων απελευθερώθηκε.
apodytiriakias via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΨΕΥΤΟ-"ΕΘΝΑΡΧΗΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...