ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ σημαίνει ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ προ των πυλών.


Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας πουλημενος

Κατάργηση Πανελλαδικών προτείνει το υπουργείο Παιδείας

Ποιος να το φανταζόταν ότι τα νηστικά του ΣΥΡΙΖΑ θα άνοιγαν την κερκόπορτα της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.Την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων προτείνει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Παιδείας με πεντασέλιδο κείμενό του.

Ρεπορτάζ: Μάρνυ Παπαματθαίου - αναδημοσίευση από ΤΟ ΒΗΜΑ
Πεντασέλιδο κείμενο στο οποίο και αναφέρεται ανοιχτά η ανάγκη κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα έχουν στα χέρια τους οι εκπρόσωποι των θεσμών από την περασμένη εβδομάδα, σε σχέση πάντα με την αναμενόμενη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την παιδεία και την "εργαλειοθήκη" της.


"Η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στην τωρινή τους μορφή πρέπει να παρουσιαστεί με μία πλήρη ανάλυση και τον δημιουργικό συνδυασμό όλων των πορισμάτων εθνικών διαλόγων για την Παιδεία και την εκτίμηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας, ενώ η αποστολή εξαντλητικών συζητήσεων και συναίνεσης σε εκπαιδευτικό και πολιτικό επίπεδο έχει δοθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που παρουσιάζει τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για τα επόμενα τρία χρόνια με την υπογραφή του υπουργού κ.Κώστα Γαβρόγλου
Δραστικές αλλαγές σε Λύκεια και ΑΕΙ.
Αποκαλύπτει ότι το θέμα της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων αποτελεί μία απόφαση ειλημμένη, η οποία άλλωστε θα βοηθήσει το κράτος και το υπουργείο Παιδείας να κάνει οικονομία πολλών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ενώ πλέον αναζητείται απλώς ο τρόπος. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι οποιαδήποτε συζήτησης επί του θέματος θα πρέπει να συνδυαστεί με "δραστικές αλλαγές" στα πανεπιστήμια, οι οποίες πρέπει να σχεδιαστούν παράλληλα με αλλαγές στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.
Το "στοίχημα" κατ΄ επέκταση τέθηκε, οπότε και όπως έχει ήδη γίνει σαφές από το υπουργείο Παιδείας θα συνδυαστούν τα αποτελέσματα των πορισμάτων για την εκπαίδευση του πρώην πρύτανη, πρώην υπουργού Παιδείας, καθηγητή κ.Γεώργιου Μπαμπινιώτη και του καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκου που ολοκληρώθηκε προ δύο μηνών. Για το τελευταίο δε να σημειωθεί ότι ο προκάτοχος του κ.Γαβρόγλου, ο κ. Νίκος Φίλης, είχε προκαταβολικά δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσει.
Στο κείμενο που στάλθηκε στους θεσμούς και στον ΟΟΣΑ, το οποίο και έχει στα χέρια του "Το Βήμα" αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων που ισχύει στη χώρα μας έχει κερδίσει την αποδοχή της ελληνικξής κοινωνίας ως διαφανές και αντικειμενικό. Παρ΄ όλα αυτά, το σύστημα αυτό έχει εξαντλήσει όλες τις ευεργετικές του δυνατότητες, αφού δεν μπορεί αξιόπιστα να διαβεβαιώσει ότι οι νέοι μας μπορούν να σπουδάσουν αυτό ακριβώς που διάλεξαν".
"Μία από τις πολλές παρενέργειές του είναι ότι έχει υποβαθμίσει τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου λόγω της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα παράλληλα μαθήματα εκτός σχολείου. Η πρόταση σχετικά με τις πανελλαδικές πρέπει να είναι υπέρ της αναβάθμισης των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και του να σπουδάζουν οι νέοι αυτό που πραγματικά θέλουν" σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ίδιο κείμενο, το οποίο συντάχθηκε τις προηγούμενες ημέρες και παρουσιάζει τη νεότερη "έκδοση" της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται εκτενώς στην ανάγκη δημιουργία κοινού χώρου ιδρυμά-
Παιδεία αλα ΟΟΣΑ με σφραγίδα τρόικας
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το αντικειμενικότερο σύστημα εξετάσεων παγκοσμίως. 
Το μηχανογραφικό από την άλλη είναι ότι χειρότερο υπάρχει,αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Η κατάργηση των πανελλαδικών είναι πάγια απαίτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων ώστε να αποκτούν μόρφωση πανεπιστημιακού επιπέδου μόνο οι άριστοι και οι πλούσιοι. Δηλαδή μόνο όσοι θα παίρνουν υποτροφία ή όσοι θα έχουν χρήματα να "αγοράσουν" τα πτυχία τους.

Οι "μικρομεσαίοι", "μέτριοι" μαθητές δεν θα έχουν ελπίδα πανεπιστημιακής μόρφωσης σε έναν κόσμο όπου όλα μετριούνται με χρήμα.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ σημαίνει ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ προ των πυλών.

Κι αν κρίνει κανείς από την απαράδεκτη κατάσταση στην ιδιωτική πρωτοβάθμια και στην ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση σκεφτείτε τι "πανηγύρι" θα γίνει στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...