ΟΓΑ Οικογενειακά επιδόματα: Πότε θα γίνει η πληρωμή της Δ' δόσης 2016.

Πριν τα Χριστούγεννα η τετάρτη δόση. 
ΟΓΑ: Πότε αναμένεται η Δ' δόση για το οικογενειακό επίδομα τέκνων και πολυτέκνων.
Καταβολή 4ης δόσης για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και για το ειδικό επίδομα πολυτέκνων


Προσπάθειες ώστε τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ να καταβληθούν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στόχος των υπηρεσιών του ΟΓΑ είναι η επόμενη καταβολή των Οικογενειακών Επιδομάτων να γίνει πριν τις γιορτές.

Υπενθυμίζεται, ότι κανονικά η επόμενη καταβολή είναι από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 20 Ιανουαρίου.

Για ευνόητους λόγους καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι οικογένειες να τύχουν της οικονομικής αυτής στήριξης πριν τα Χριστούγεννα. 

Η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 21 Δεκεμβρίου 2016, στη έναρξη της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος  (από 20 Δεκεμβρίου έως τις 20 Ιανουαρίου). 
Υπενθυμίζεται ότι, η δεύτερη δόση δόθηκε 21 Ιουλίου και η τρίτη δόση δόθηκε 20 Οκτωβρίου. Στο τέλος των προθεσμιών. (20 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου και 20 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου αντίστοιχα, οι προθεσμίες που ορίζει ο νόμος)

Η επεξεργασία των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αρμόδιους να υπολογίζουν ότι οι δικαιούχοι της επόμενης, τέταρτης, δόσης μάλλον θα φτάσουν λίγο πάνω από τις 750.000, όταν ο αντίστοιχος αριθμός για την προηγούμενη καταβολή έφτασε τις 717.000.

Την τέταρτη και τελευταία δόση για το 2016 θα πάρουν όσοι έχουν πάρει την τρίτη δόση αλλά και όσοι μέχρι τέλος Νοεμβρίου κάνουν το Α21 στην ειδική εφαρμογή της εφορίας.

Αρχές Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του ΟΓΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι από 1/1/2017 τα οικογενειακά επιδόματα όπως και τα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα μειωθούν σχεδόν κατά 50%, γιατί το κόστος των επιδομάτων των ευαίσθητων κατηγοριών της κοινωνίας θα μειωθεί από 2,1 δις ετησίως στο 1 δις ετησίως. Αυτό έχει υπογραφεί στο μνημόνιο 3 που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Αύγουστο του 2015.
Την πρώτη μεγάλη μείωση των εν λόγο επιδομάτων την έκανε η κυβέρνηση του Σαμαρά - Βενιζέλου (άνω του 70% μείωση).
Στην υπογραφή του νέου μνημονίου 4 που ετοιμάζουν υπάρχει παράγραφος ότι τα επιδόματα πάσης φύσεως θα καταργηθούν πλήρως.

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...