Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ιωάννινα Σεισμός: Άνοιξε η γη - Καθίζηση 5 μέτρων δίπλα στην εθνική οδό


Εικόνα για το αποτέλεσμα ειδήσεων 


Ιωάννινα: Άνοιξε η γη - Καθίζηση δίπλα στην εθνική οδό [ΒΙΝΤΕΟ] ... -εάν η βροχόπτωση συνεχιστεί- αργά το βράδυ να κλείσει εντελώς η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο.

Άνοιξε η γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πιθανώς, το γεωλογικό φαινόμενο σχετίζεται με τον σεισμό του περασμένου Σαββάτου. 
_Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους 80 έως 100 τ.μ., σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον 4-5 μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.
Στο σημείο βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, αστυνομία και πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΙΓΜΕ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ακούγονται ήχοι μέσα από την γη και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα γίνει μεγαλύτερη καθίζηση.

Η περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
Δίπλα στον κρατήρα που άνοιξε υπάρχει κολώνα της ΔΕΗ, γι΄αυτό έγινε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.
Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου.
Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό, το οποίο πριν από το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.
tvxs via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Προφανώς με την έντονη σεισμική δραστηριότητα στα Γιάννενα άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ατέλειες από τις κατασκευές δημόσιων έργων και από τις ανεξέλεγκτες μπαζώσεις που γίνονται εδώ και δεκαετίες στο συγκεκριμένο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...