Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

"Γιατί ξαναψηφίσατε τον Τσίπρα;" Σου απαντούν: "είναι πιο μηδενικό από τα μηδενικά".


Πίσω από ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού... 

Πίσω από ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού...


Γεγονός. Οι πιο αξιόπιστοι δυσφημιστές της σύγχρονης Ελλάδος είναι οι αλλοδαποί που έχουν εργαστεί στην πατρίδα μας. Αυτά που έζησαν εδώ, σε κάθε ευκαιρία, τα μεταφέρουν στον τόπο τους και τα δημοσιοποιούν μέσω των μίντια. Μιλάμε για ανθρώπους σοβαρούς, όχι τους στημένους, όχι τους ανθέλληνες. Μιλάμε για εργαζόμενους, για βιοπαλαιστές, όχι απαραίτητα φίρμες καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, προπονητές.

Με αφορμή τον πολυσυζητημένο αγώνα κυπέλλου Απόλλωνα Αθηνών-Ολυμπιακού τον Δεκέμβριο του 2015, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Ζονατάν Παρπέξ άπλωσε σε γαλλικό μέσο τις «εμπειρίες» του από την Ελλάδα... Αφήνω στην άκρη τις υπόνοιες, τις υποψίες του 26χρονου ποδοσφαιριστή για τον διαιτητή, για τον προπονητή της ομάδας του, του Απόλλωνα, και για τη «δύναμη επιρροής» του Ολυμπιακού στον χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν είναι αυτό το σημαντικό!


Σημαντικό είναι τι λέει ο Ιωνάθαν Παρπέξ για την Ελλάδα μας. Για τους Έλληνες. Για εμάς. Και ό,τι λέει το βγάζει χωρίς κακία, χωρίς εμπάθεια.

Μια ακόμα παρατήρηση, πριν δώσουμε το μικρόφωνο στον Γάλλο ποδοσφαιριστή. Δεν έχει σημασία αν έχουν αλήθεια 100% αυτά που λέει. Άλλη είναι η σημασία. Το πώς μας βλέπουνε οι ξένοι, μάλιστα εκείνοι που μας γνωρίζουν για κάποιο διάστημα. Που γίνονται οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.
_
Να, λοιπόν, τι έπιασε η κριτική σκέψη του Ζονατάν Παρπέξ, από το πώς παίζεται το ποδόσφαιρο μέχρι και η πολιτική στην Ελλάδα...

-Δεν υπάρχουν όρια στα ποδοσφαιρικά ντέρμπι. Οι οπαδοί έρχονται στο γήπεδο με καπνογόνα και βόμβες. Το κράτος δεν υπάρχει. Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι. Οι δε πρόεδροι των ομάδων είναι εντελώς μαφία, ό,τι κάνουν, ξεχνιέται, περνάει έτσι...

-Για να γλυτώσει μια ΠΑΕ πτωχεύει και αμέσως επανέρχεται στη μεγάλη κατηγορία, διότι οι ομάδες έχουν πλούσιους προέδρους και με τα λεφτά τους κάνουν ό,τι γουστάρουν. Το πιστεύουν οι ίδιοι πως μπορούν να κάνουν τα πάντα.

-Στην Ελλάδα εκείνοι που έχουν χρήματα, έχουν την εξουσία. Τη δύναμη. Μια φορά, πρόεδρος ομάδος, για να παγώσει τις διαμαρτυρίες ποδοσφαιριστών που δεν πληρωνόντουσαν, εμφανίστηκε στα αποδυτήρια μ' έναν κάλυκα σφαίρας. Αυτά γίνονται μόνον στην Ελλάδα, όπου τίποτα δεν είναι σίγουρο, ακόμα κι αν αναφέρεται στο συμβόλαιο.

-Όλα είναι πίσω στην Ελλάδα, καθυστέρηση παντού, σ' όλους τους τομείς.

-Ρωτάς τον κόσμο γιατί ξαναψηφίσατε τον Τσίπρα. Σου απαντούν ότι ο νέος τους πρωθυπουργός είναι πιο μηδενικό από τα μηδενικά. Δεν είχαν άλλη επιλογή, όμως. Οι πολιτικοί είναι κλέφτες.

-Έκαναν ολυμπιακούς αγώνες και εγκατέλειψαν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις. Οι μισθοί μειώθηκαν 40%. Η ζωή έχει ακριβύνει. Δυστυχώς, στην Ελλάδα κάνουν ό,τι τους λέει η Ευρώπη.

via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...