ΕΚΤΑΚΤΟ. Αναμένετε μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα - Δείτε τις περιοχές που θα γίνει.

 
Τσελέντης: Αναμένουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα - Εχουμε ενημερώσει την πολιτεία για δύο περιοχές

Για τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την γειτονική Ιταλία, με τελευταία την χθεσινή των 6, 5 Ρίχτερ μίλησε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Όπως τόνισε η σεισμική ακολουθία ολοκληρώθηκε. 'Ήταν ένα μεγάλο ρήγμα που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου και έσπασε σε 3 κομμάτια' είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, ήταν κατηγορηματικός πως το ρήγμα της Ιταλίας δεν σχετίζεται με την Ελλάδα._
Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για τον σεισμό;

Βέβαια, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα η οποία 'δυστυχώς' έχει να δώσει καιρό έναν μεγάλο σεισμό, με αποτέλεσμα κάποια ρήγματα να έχουν 'συσσωρεύσει ενέργεια' και οι σεισμολόγοι να περιμένουν μεγάλο σεισμό σε βάθος χρόνου.
Αυτό, όπως είπε, σημαίνει πως τόσο οι πολίτες όσο και η κοινωνία πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα ενώ τόνισε πως ο ρόλος των επιστημόνων δεν είναι να εφησυχάζουν. Οφείλουν να ενημερώνουν για έναν επικείμενο σεισμό προκειμένου να είναι όλοι προετοιμασμένοι. Αυτό, όπως σημείωσε, δεν είναι κινδυνολογία.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα απάντησε θετικά και τόνισε πως ένας τέτοιος σεισμός αφήνει σημάδια πριν γίνει.
Συμπλήρωσε, δε πως η πολιτεία είναι ενημερωμένη για τις δύο περιοχές της χώρας που οι σεισμολόγοι 'βλέπουν' έναν μεγάλο σεισμό.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου