Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

"Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί α' κατοικίας". ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ" ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

ΦΙΔΙ ΚΟΛΟΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φώναζε ως αντιπολίτευση και τώρα που πήρε την εξουσία η λύσσα και η μανία του εναντίον του ελληνικού λαού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανήγγειλε από το βήμα της 79ης ΔΕΘ τις προγραμματικές δεσμεύσεις του: «Τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Οριστικό φρένο στο σχέδιο που θέλει να πετάξει φτωχές οικογένειες στον δρόμο σπέρνοντας ακόμα περισσότερη απελπισία σε έναν ήδη βασανισμένο τόπο» είχε αναγγείλει.

Με φόντο τις υποσχέσεις αυτές του 2014, ο πρωθυπουργός σήμερα Αλέξης Τσίπρας αγωνιά να διαχειριστεί μια κατάσταση που τείνει να εξελιχθεί σε... βραδυφλεγή βόμβα για τον ίδιο: τους πλειστηριασμούς ακινήτων -μερικά εκ των οποίων αποτελούν πρώτες κατοικίες- για χρέη στο Δημόσιο, σε τράπεζες και δήμους. Μάλιστα, πέραν των τραπεζών, ακόμη και η εφορία θα τα βγάζει στο σφυρί.

Οι εικόνες βίας που καταγράφονται κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία και το «μπλόκο» που βάζει το νέο «κίνημα αγανακτισμένων» στους πλειστηριασμούς προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο τόσο στον κ. Τσίπρα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά σε στελέχη του, τα οποία πριν από χρόνια πρωτοστατούσαν σε ανάλογες διαμαρτυρίες με συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Τα σκηνικά που εξελίσσονται στα δικαστήρια φέρνουν στο μυαλό ανάλογες σκηνές βίας που σημειώθηκαν στην Ισπανία πριν από μερικά χρόνια. Πλέον, μπροστά στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να μην υπάρξουν κι άλλες σκηνές τύπου... Ισπανίας. Δηλαδή αναγκαστικές εξώσεις ιδιοκτητών από τα σπίτια τους, οι οποίες θα προκαλέσουν μείζον πολιτικό πρόβλημα...

Τσίπρας σε ομιλία του στην Κέρκυρα το 2012: «Ας μην τολμήσουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς α' κατοικίας»
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ... ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ. ΤΙ ΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ; ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ "ΟΦΕΛΗ".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ... _Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...