Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΖΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς είναι ιδρυτικό μέλος ΜΚΟ που πήρε εκατ. ευρώ χρηματοδότηση.

Τι απαντά ο Χρήστος Μαντάς για την υπόθεση της ΜΚΟ.


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση σχετικά με τη χρηματοδότηση διάφορων ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας με επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με εκτιμήσεις) από εκείνη που προέβλεπαν οι υπογραφείσες συμβάσεις, όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr.
Μεταξύ των ΜΚΟ είναι η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ), της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι ο ψυχίατρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, που έλαβε «μπόνους» 1.006.128 ευρώ, αλλά και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μετάβαση», που αξιώνει απολογιστικές συνολικές χρηματοδοτήσεις 1.093.834 ευρώ για την περίοδο 2013 έως 2015, με τις δαπάνες να υπολείπονται κατά μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη ΜΚΟ έλαβε 1.006.128 ευρώ περισσότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης τον Ιούνιο του 2013, ο προϋπολογισμός ανερχόταν σε 3.250.046 ευρώ, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούσαν 1140 ανθρωπομήνες (παροχή υπηρεσιών σε 30 ασθενείς για 38 μήνες) και 12182 επισκέψεις. Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 με τροποποιητική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου, η επιχορήγηση εκτοξεύεται στα 3.752.562 ευρώ, δηλαδή 502.516 ευρώ περισσότερα. Αυτή όμως είναι μόνο η άμεση αύξηση. Υπάρχει και η έμμεση αύξηση μέσω της αύξησης ποσόστωσης του ΕΣΠΑ που μόνο ένα έμπειρο μάτι θα μπορούσε να εντοπίσει. Ο προϋπολογισμός μετά την αναιτιολόγητη αύξηση των 502.516 ευρώ ανέρχεται σε 3.752.562,10 και θα έπρεπε να συντίθεται ως εξής: ΕΣΠΑ (58,33%) 2.188.993,4 και εθνικοί πόροι: 1.563.567,7.

_Ο κ. Μαντάς σε δηλώσεις του σήμερα στο «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» με τον Πέτρο Κουσουλό στο Ραδιόφωνο του Alpha 98.9 απάντησε στο δημοσίευμα απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε υπαινιγμό και σημείωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτή την εταιρεία, της οποίας -όπως είπε- είναι μη ενεργό μέλος.
Μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αυτή η εταιρεία ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν ξεκινούσε η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα. Εγώ ήμουν επιμελητής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τότε υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω ΜΚΟ και ουσιαστικά εδώ και μία 10ετία -και παραπάνω- είμαι ανενεργό μέλος της εταιρείας. Δεν έχω κανενός τύπου προσωπική εμπλοκή σε κανένα επίπεδο με οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από αυτήν την εταιρεία, ούτε για τις χρηματοδοτήσεις ούτε σε άλλο επίπεδο».
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περνούσε από το μυαλό μου να κάνω το παραμικρό για να επηρεάσω οτιδήποτε. Αυτό που επιδιώκω και εγώ και ο χώρος μου είναι να βάλουμε κανόνες σε ένα σύστημα που προκαλεί δυσλειτουργίες» σημείωσε ο κ. Μαντάς και ξεκαθάρισε ότι «με βάση αυτά που πληροφορήθηκα ότι δεν υπήρξε καμία ειδική μεταχείριση επειδή εγώ ήμουν μέλος της ΕΠΡΟΨΥΗ».
healthreportaz via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

ΤΑ ΝΗΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΣΑ ΤΑ ΛΑΙΜΑΡΓΑ ΤΗΣ ΝΔ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ 1500 € ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΖΕΡΙΑΖΕΙ.

ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...