Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τον ΓΑΜΑΣ κύριε πρόεδρε ή δεν τον ΓΑΜΑΣ τον παλιοψεύτη;


Αλ.Τσίπρας(16/1/2015): "Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών-Θα αποκαταστήσουμε την αδικία...''

Αλ.Τσίπρας(22/07/2016): "Περικοπή του πενιχρού επιδόματος 500€ τον χρόνο των πολυτέκνων κατά 100€ τουλάχιστον. Αύξηση φορολογίας πολυτέκνων και κατάργηση όλων των προνομίων. Τα παιδιά συνεχίζουν να θεωρούνται από την εφορία τεκμήριο διαβίωσης".
_
Κόβουν με τρικ τα δωρεάν τρόφιμα από πολύτεκνους
Φουσκώνουν τα εισοδήματα, συνυπολογίζοντας και τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν
Οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και με εισοδήματα στο όριο της φτώχειας μένουν εκτός από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, επειδή στα κριτήρια υπολογισμού του εισοδήματός τους συνυπολογίζονται και τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν από την πολιτεία!
Το αποτέλεσμα είναι να απορρίπτονται σωρηδόν οι αιτήσεις τους, γιατί με το συνυπολογισμό των επιδομάτων που δικαιούνται ως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι το συνολικό τους εισόδημα εμφανίζεται μεγαλύτερο από τα όρια που προβλέπει η σχετική απόφαση και χαρακτηρίζονται μη δικαιούχοι λόγω υπέρβασης κριτηρίων.
Το πώς λειτουργούν τα κριτήρια-κόφτες φαίνεται από τις απορριπτικές αποφάσεις που λαμβάνουν όσοι υποβάλλουν αιτήσεις τις οποίες και δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος:
1 Οικογένεια με 3 παιδιά, ετήσιο εισόδημα 7.345 ευρώ και 2.000 ευρώ καταθέσεις απορρίφθηκε από τη δωρεάν βοήθεια τροφίμων, επειδή το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν 7.200 ευρώ. Εχασε δηλαδή τη βοήθεια τροφίμων για ένα χρόνο επειδή υπερέβη το εισοδηματικό όριο μόλις κατά 145 ευρώ!!! Η υπέρβαση αυτή μάλιστα δεν οφείλεται σε εισοδήματα από εργασία ή άλλη δραστηριότητα, αλλά στο γεγονός ότι συνυπολογίστηκαν και τα επιδόματα που δικαιούται ως τρίτεκνη οικογένεια. Χωρίς τα επιδόματα, το εισόδημα θα έπεφτε στις 5.800 ευρώ και η οικογένεια αυτή θα είχε το δικαίωμα να πάρει δωρεάν τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της.

2 Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 7.989,35 ευρώ, με μηδενικές καταθέσεις και με αξία ακίνητης περιουσίας 27.346 ευρώ απορρίφθηκε από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, καθώς υπερέβη το όριο των 7.200 ευρώ κατά 790 ευρώ, λόγω του συνυπολογισμού των επιδομάτων στο συνολικό εισόδημα! Αν δεν λαμβάνονταν υπόψη τα επιδόματα, το εισόδημα θα έπεφτε κάτω από 6.000 ευρώ και αυτομάτως θα εντασσόταν στο πρόγραμμα βοήθειας για τις φτωχές οικογένειες.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑ κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...