Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ποινές σοκ για Ολυμπιακό


 


Διαβάστε τι μπορεί να συμβεί στην ομάδα του Πειραιά στην περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών υιοθετήσει την πρόταση Δασκαλόπουλου για Μαρινάκη


Η εφημερίδα LIVE SPORT σε δημοσίευμά της παραθέτει τις βαρύτατες ποινές, βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός στην περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών αποδεχθεί την εισήγηση Δασκαλόπουλου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας εφετών έχει εισηγηθεί την παραπομπή σε δίκη του Μαρινάκη, αλλά και την προφυλάκιση του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, στις ομάδες των οποίων αξιωματούχος έχει εμπλοκή σε στήσιμο αγώνα, μπορούν να συμβούν τα εξής:
Αφαίρεση τροπαίων
Ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει πως στα φυσικά και νομικά πρόσωπα οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν είναι: προειδοποίηση, επίπληξη, χρηματική ποινή, επιστροφή τροπαίων.
Υποβιβασμός και αφαίρεση βαθμών_Επίσης σε σχετικό άρθρο για την ομάδα που είναι υπαίτια και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, τότε τιμωρείται με υποβιβασμό και αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα δικαιούται να μετέχει, αλλά και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που το αδίκημα είναι η χειραγώγηση και υπαίτια είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, τότε η τιμωρία είναι ο υποβιβασμός και η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ.
Αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Όλα τα παραπάνω θα έχουν επίπτωση στον Ολυμπιακό και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς εκτός από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ -η οποία μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία που θα γίνει σε βάρος του Ολυμπιακού- υπάρχει και η UEFA.
Τα πειθαρχικά όργανα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας μπορούν να επιληφθούν με τη σειρά τους, όπως έχουν κάνει και με περιπτώσεις άλλων ομάδων με πρόσφατα παραδείγματα τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Φενέρμπαχτσέ.
via ekdosi.com All rights reserved by sainis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...