Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

«Κορίτσια ο Μπάρκουλης» ΠΕΘΑΝΕ. Πέθανε ο Ανδρέας Μπάρκουλης.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ανδρέας Μπάρκουλης.
«Ο Ανδρέας μας άφησε στις 13:20. 

Έφυγε τόσο ήρεμος, όπως ήταν ένα αστέρι, έτσι και έφυγε» δήλωσε o καλύτερός του φίλος Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936 και σπούδασε υποκριτική, αποδεικνύοντας από πολύ νωρίς το εξαιρετικό ταλέντο του.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία «Μαρία Πενταγιώτισσα». Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι.
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   


Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60 και ενδεικτικό της αίγλης του ήταν το σλόγκαν «Κορίτσια ο Μπάρκουλης».

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Οι θεράποντες ιατροί από την περασμένη Κυριακή ενημέρωσαν την οικογένεια του  για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του και την προετοίμασαν για το μοιραίο. Στο πλευρό του ηθοποιού μέχρι την τελευταία του πνοή βρισκόταν η τελευταία σύζυγός του Μαρία και τα παιδιά του.

via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...