Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ. ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ. Διάσωση Μαρινόπουλου από τις τράπεζες


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.
  • ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ
  • ΔΙΝΟΥΝ 350 ΕΚΑΤ € ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ.
  • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΜΕ ΜΟΝΟ 30 ΕΚΑΤ €.
  • Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΟΝΟ 10 ΕΚΑΤ € ΚΑΙ "ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ".

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ.


ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ "Διάσωση Μαρινόπουλου από τις τράπεζες"
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ. ΠΛΗΡΩΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΝΕΡΟ κλπ.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ. ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΩΘΩΝΙ...
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   
Σε νέα εταιρεία, που θα λάβει χρηματοδότηση από τις τράπεζες συνολικού ύψους 360 εκατ. ευρώ, θα μεταβιβαστεί το 100% του ομίλου Μαρινόπουλου, που περνά εξ ολοκλήρου στην κυριότητα του Σκλαβενίτη. Αυτό προβλέπει η συμφωνία μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, του Σκλαβενίτη και του ομίλου Μαρινόπουλου, οριστικοποιώντας τις διαπραγματεύσεις του τελευταίου μήνα, που ακολούθησαν μετά το αίτημα για την υπαγωγή του ομίλου στο άρθρο 99.

Η συμφωνία προβλέπει «κούρεμα» κατά 50% στις απαιτήσεις άνω των 100.000 ευρώ που έχουν οι προμηθευτές της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας λιανεμπορίου, ενώ όσοι έχουν απαιτήσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα αποπληρωθούν στο ακέραιο. Στο ακέραιο θα αποπληρωθούν επίσης το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι απαιτήσεις των οποίων είναι 49,1 και 51,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η συμφωνία επικυρώθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank –είχε επικυρωθεί από τη Eurobank– ενώ σήμερα αναμένεται και η έγκριση από τα διοικητικά συμβούλια της Εθνικής τράπεζας και της τράπεζας Πειραιώς.

Από το συνολικό δάνειο των 360 εκατ. ευρώ που θα δοθεί με ευνοϊκό επιτόκιο (euribor + spread 1,5%), τα 40 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό η νέα εταιρεία, που θα αλλάξει ριζικά μορφή, εγκαταλείποντας ό,τι παραπέμπει στην εποχή του Μαρινόπουλου. Στο πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, ο Σκλαβενίτης θα συνεισφέρει κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ και άλλα 10 εκατ. ευρώ ο Μαρινόπουλος. Στη νέα εταιρεία το 100% των μετοχών θα διαθέτει ο Σκλαβενίτης, ενώ οι τράπεζες θα έχουν option, που αν το ασκήσουν θα αποκτήσουν το 25%, ενώ το μάνατζμεντ θα ασκεί ο Σκλαβενίτης, χωρίς καμία συμμετοχή του Μαρινόπουλου.

Εκτός από τη συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών, τα ενδιαφερόμενα μέρη φέρονται να έχουν εξασφαλίσει και τη συναίνεση των προμηθευτών, στους οποίους οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε 722,8 εκατ. ευρώ. Ο φόβος του να χάσουν το σύνολο των χρημάτων τους σε περίπτωση κατάρρευσης του Μαρινόπουλου, αποτελεί το βασικότερο κίνητρο για την αποδοχή του «κουρέματος» της τάξεως του 50% για όσους έχουν απαιτήσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η προστασία του άρθρου 99 προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του 60% των πιστωτών και σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό αυτό έχει εξασφαλιστεί.

Στελέχη που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση υπογραμμίζουν ότι πέρα από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της συμφωνίας, το κρίσιμο θέμα η ταχεία αποκατάσταση της αξιοπιστίας της επιχείρησης, κάτι που φαίνεται ότι εξασφαλίζεται με την ανάληψη του μάνατζμεντ από τον Σκλαβενίτη. «Η νέα διοίκηση θα πρέπει να υλοποιήσει με ταχύτατο ρυθμό το business plan, που θα φέρει ξανά τον κόσμο στα καταστήματα, σημειώνουν χαρακτηριστικά, κάτι που η εμπειρία της απορρόφησης του Βερόπουλου από το My Market, δείχνει ότι είναι εφικτό», καταλήγουν.

Σήμερα η Μαρινόπουλος Α.Ε., που από το 2012 έχει καταστεί αποκλειστική δικαιοδόχος των σημάτων Carrefour στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, με πάνω από 900 σημεία πώλησης και 11.000 περίπου εργαζομένους. Μετά την εξαγορά της Makro Cash & Carry και του 60% της κρητικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, αλλά και μέσα από οργανική ανάπτυξη, ο Σκλαβενίτης το 2015 αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση από πλευράς μεριδίων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ και η θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις για την εξυγίανση του Μαρινόπουλου, τον κατατάσσει με διαφορά στην πρώτη θέση του κλάδου. Στο τέλος της προηγούμενης χρήσης στην εταιρεία και στον όμιλο απασχολούνταν 8.898 και 11.055 εργαζόμενοι αντιστοίχως.
via ekdosi.com All rights reserved by 


ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΦΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ... ΒΡΑΚΙ. 

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ. Ο χωρίς ΤΣΙΠρΑ, ο ΤΖΙΦΡΑΣ "ΝΑΙ ΣΤΑ 4", ΤΣΙΠΡΑΣ.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ. Ο ΦΤΩΧΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΙΛΙΣΚΟΣ. ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΤΗΝ "ΖΩΟΥΛΑ" ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΣΤ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΝΤΥΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...