Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Κριθαράκι στο μάτι: Πώς φεύγει και τι να κάνω. "Αμ, άμ, φύγε σταράκι, κριθαράκι, γιατ’ είμαι το..."

Το κριθαράκι στο μάτι είναι μια φλεγμονή στους αδένες των βλεφάρων.

Η αντιμετώπιση, σε πρώτη φάση, είναι να μην το πειράξετε. Μην προσπαθήσετε να πιέσετε την κύστη που έχει δημιουργηθεί στο βλέφαρο, γιατί μπορεί να προκαλέσετε πολύ χειρότερη ζημιά στο μάτι.
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   Το κριθαράκι στο μάτι είναι μια φλεγμονή στους αδένες των βλεφάρων.
Η αντιμετώπιση, σε πρώτη φάση, είναι να μην το πειράξετε. Μην προσπαθήσετε να πιέσετε την κύστη που έχει δημιουργηθεί στο βλέφαρο, γιατί μπορεί να προκαλέσετε πολύ χειρότερη ζημιά στο μάτι.
Τοποθετήστε ζεστή κομπρέσα πάνω στο κλειστό μάτι και όταν χάνει τη θερμότητά της την ξαναβρέχετε με ζεστό νερό. Αφήστε την κομπρέσα περίπου για 10-15 λεπτά. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Οι ζεστές κομπρέσες καταπολεμούν την ενόχληση που προκαλεί το κριθαράκι στο μάτι, ενώ βοηθούν στην υποχώρηση της φλεγμονής.
Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά, όπως μάσκαρα, σκιές ή μολύβι ματιών, γιατί το μόνο που θα πετύχετε θα είναι η επιδείνωση του προβλήματος και η αναζωπύρωση της μόλυνσης.
Επίσης, όταν υπάρχει κριθαράκι στο μάτι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι φακοί επαφής, γιατί θα μολυνθούν από το μικρόβιο που έχει δημιουργήσει το κριθαράκι στο μάτι.
Τα τεχνητά δάκρυα βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.
Αν παρ' όλα αυτά το κριθαράκι στο μάτι δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατρο για να σας συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
Σε ορισµένες ακραίες περιπτώσεις που το κριθαράκι επιµένει και δεν υποχωρεί µε συντηρητική αγωγή, τότε αφαιρείται χειρουργικά ή υποβάλλεται σε αγωγή µε ένεση µικρής ποσότητας κορτιζόνης µέσα στη «καρδιά» του εξανθήματος.
Σε ότι αφορά τα γιατροσόφια για το κριθαράκι στο μάτι (π.χ. σκόρδο) και τις δοξασίες που επικρατούν για την εξαφάνισή του, οι γιατροί δεν τα παραδέχονται κι παραπέμπουν στις ιατρικές συμβουλές.
via ekdosi.com All rights reserved by 

                  ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

Για το «κριθαράκι» (ερέθισμα ή σπυράκι στο μάτι). Αυτός που υποφέρει, πηγαίνει σε κάποιον που να είναι πρωτότοκος για να το «άληχτίση», να το φοβερίσει δηλαδή γαυγίζοντας το σαν τον σκύλο. Αυτός κάνει το σημείο του σταυρού με το χέρι του πάνω στο μάτι του πάσχοντος και λέει : «"Αμ, άμ, φύγε σταράκι, κριθαράκι, γιατ’ είμαι το πρώτο παιδί της μάνας μου και θα σε φάω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...