Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Servo: Κυκλοφόρησε το νέο browser engine του Mozilla

Όπως είχε υποσχεθεί, το ίδρυμα Mozilla κυκλοφόρησε το πρώτο Nightly build του Servo. Ο Servο είναι ο νέος κινητήρας web browser που δοκιμάζει το ίδρυμα, και αυτό είναι το πρώτο tech demo.

Servo is a modern, high-performance browser engine being developed for application and embedded use.

servo Servo

Ο Jack Moffitt, υπεύθυνος του Servo project, είχε αναφέρει τον Μάρτιο, ότι «μια μηχανή για πρόγραμμα περιήγησης επόμενης γενιάς θα πρέπει να επικεντρώνεται στην απόδοση και την ευρωστία.»
Το πακέτα για MacOS αλλά και για Linux είναι ήδη διαθέσιμα και μπορείτε να τα κατεβάσετε από το τέλος της δημοσίευσης. Το ίδρυμα Mozilla υπόσχεται ότι τα επόμενα πακέτα θα είναι για Windows και το λειτουργικό για κινητά Android.
Ο Moffitt είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι το UI του προγράμματος περιήγησης θα είναι «γραμμένο εξ ολοκλήρου με HTML, CSS, και JavaScript» και ότι θα «περιλαμβάνει πολλά πλούσια animations.»
Να αναφέρουμε ότι το project είναι απλά ένα tech demo που έχει σαν στόχο να δώσει στους προγραμματιστές την ευκαιρία να παίξουν και να πειραματιστούν με το Servο.
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   


Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει το project.

Sponsored by Mozilla and written in the new systems programming language Rust, the Servo project aims to achieve better parallelism, security, modularity, and performance.
iguru via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...