Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Εξιχνιάστηκε το μυστήριο με το κομμένο αυτί του Βαν ΓκογκΕίναι αναμφισβήτητα σε όλη την ιστορία της Τέχνης  ένα από τα πιο γνωστά περιστατικά όπως σημειώνει η Telegraph. Ο λόγος για τον πασίγνωστο ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ που ένα βράδυ του 1888 έκοψε ένα τμήμα του αριστερού του αυτιού.
Ο Βαν Γκονκ εμφανίστηκε σε ένα οίκο ανοχής και μέσα στα αίματα ζήτηση από την ιερόδουλη να του φυλάξει το κομμένο κομμάτι από το αυτί του.
Όπως θα δείτε και παρακάτω στην επιστολή του γιατρού του Βαν Γκονγ, Φελιξ Ρέι, παρουσιάζεται ένα σκίτσο του ακρωτηριασμένου αυτιού και τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ, ανατρέποντας τις καθιερωμένες ιστορικές αφηγήσεις.
Η επιστολή του Δρ Ρέι αποκαλύπτει ότι ο ταραγμένος καλλιτέχνης δεν είχε αφαιρέσει μόνο ένα τμήμα του αυτιού του, τελικά, αλλά ολόκληρο, καθώς επίσης και ότι η γυναίκα που το παρέλαβε δεν ήταν ιερόδουλη, αλλά καθαρίστρια.
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   Σύμφωνα με την Telegraph η ερευνήτρια Bernadette Murphy ήταν σε θέση, με τη βοήθεια της επιστολής, να αποδείξει ότι το αυτί δόθηκε συγκεκριμένα σε ένα κορίτσι που ονομάζεται Gabrielle, όπως αναφέρει η Telegraph. Η Gabrielle είχε τραυματιστεί από επίθεση που είχε δεχτεί από έναν σκύλο και εργαζόταν ως καμαριέρα σε οίκο ανοχής για να πληρώνει τους ιατρικούς λογαριασμούς της.

Η επιστολή του Δρ Ρέι εκτίθεται αυτήν την περίοδο στην έκθεση "On The Verge of Insanity", στο Άμστερνταμ, όπου παρουσιάζονται επίσης 25 πίνακες του, το πιστόλι της αυτοκτονίας και προσωπικά του αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαν Γκογκ όσο ήταν εν ζωή, κατάφερε να πουλήσει μόνο ένα πίνακα, από 900 συνολικά έργα. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.
Η ερευνήτρια Bernadette Murphy θα δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τα ευρύματά της με τίτλο το αυτί του "Βαν Γκογκ: Η πραγματική ιστορία" βασισμένο στο ντοκιμαντέρ του BBC. Οι αποκαλύψεις συμπίπτουν με μια νέα ταινία η οποία πραγματεύεται την θεωρία πως ο Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε αλλά στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε
Το διαβόητο περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 1988 στη γαλλική πόλη του Αρλ όπου καταγράφηκε από τις εκθέσεις των εφημερίδων και των μαρτύρων συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών και των καλλιτεχνών.
via ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...