ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΕΡΑΣ. Ο σκληρός ψυχανώμαλος «δράκος» που σκότωσε παιδάκια στην Καλογρέζα.


Ο σκληρός «δράκος» που έσπερνε τον τρόμο στην Καλογρέζα! Σχιζοφρενής και ψυχανώμαλος τύπος, παρέσερνε μικρά παιδάκια στη σπηλιά του, όπου τα βίαζε και τα σκότωνε!
Σχιζοφρενικοί, ψυχανώμαλοι  εγκληματικοί τύποι, με την επωνυμία «δράκοι», υπήρξαν κατά καιρούς στην Αθήνα αρκετοί, όπως ο  «δράκος του Καβουρίου» ( Μιχαήλ Στεφανόπουλος) που διέμενε στην οδό Νικηφόρου Ουρανού στο Λυκαβηττό, ο «δράκος του δάσους Σέϊχ Σού» Θεσσαλονίκης  ( Αριστείδης Παγκρατίδης) κι ένας πολύ παλιός, ο 32χρονος  « δράκος της Καλογρέζας» Δαμιανός Μαυρομάτης, πρόσφυγας από το Αϊδίνι, που το 1936, πριν από 80 χρόνια, αναστάτωσε τις  φτωχογειτονιές από το Γαλάτσι εως τους Ποδαράδες (Νέα Ιωνία) το Ψυχικό και την Καλογρέζα κι έκανε τον κόσμο να κλείνει τα παιδιά του στα σπίτια. 
Ο Μαυρομάτης, σε αντίθεση  με τους άλλους δράκους, είχε αδυναμία στο μικρά παιδιά,. Τον είχαν κλείσει σε Ψυχιατρείο για «παιδομανία» αλλά οι γιατροί του άνοιξαν τις πόρτες… ΄Όταν τον κυρίευε το πάθος, ξεγελούσε  τα μικρά παιδιά με καραμέλες, τα οδηγούσε στην σπηλιά όπου διέμενε, εκόρευε σ’ αυτά τις κτηνώδεις του ορέξεις και μετά τα βασάνιζε... Κάποτε δάγκωσε στο λαιμό τον 7χρονο Ιάκωβο που γλύτωσε το θάνατο. Μια άλλη φορά είδαν κοντά στη σπηλιά του, δυο κοριτσάκια που περιλαμβάνονται στις εξαφάνισες  μικρών κοριτσιών. Τι να έγιναν; Τα έθαβε; Τα πετούσε σε ξεροπήγαδο για να μη βρεθούν;
Η Google Προτείνει Για Εσένα - Google's Proposal For You   

Το ίδιο είχε κάνει και στην πεντάχρονη Χαρίκλεια, αλλά πρόλαβε ο πατέρας της Βασίλης,  τον ανακάλυψε, τον ξυλοφόρτωσε  και γλύτωσε το κορίτσι! ΄Όταν  έβλεπε  μικρά παιδάκια γινόταν αλλόφρων. Τον κυρίευε ο δαίμων του πάθους.  Έτσι έγινε τον τελευταίο καιρό στη Νέα Ιωνία όταν πήγε με άλλους τουβλοποιούς για να συλλυπηθούν την οικογένεια  συναδέλφου τους που έχασαν. Εκεί ο Μαυρομάτης είδε έξω στο δρόμο να παίζουν κοριτσάκια, διάλεξε ένα που του γυάλισε, της έδωσε δυο καραμέλες και της υποσχέθηκε να της δώσει  κι άλλες αν πήγαινε μαζί του.
Όταν μετα από ώρες οι γονείς της την αναζήτησαν, έμαθαν από τα άλλα κορίτσια  ότι ακολούθησε κάποιον ρακένδυτο  που μοίραζε καραμέλες. Έμαθε στο μεταξύ και η αδελφή του δράστη, μια σεμνή γυναίκα με πέντε παιδιά,  ότι εξαφανίστηκε  η μικρη  Φωτεινή και είχε θεαθεί μαζί του, έτρεξε αλλόφρων στη γειτονιά να βρει τους γονείς του κοριτσιού: « Τρέξτε να το βρείτε στις σπηλιές! Πάει το παιδάκι!...»
Εκεί στη σπηλιά με τα παλιόρουχα και τη βρωμιά, που ήταν η μόνιμη κατοικία του, η Φωτεινούλα  αντίκρισε το Χάρο με τα μάτια της στο πρόσωπο του «δράκου».
Ψάχνουν παντού, οι γείτονες και μάρτυρες παρελαύνουν στο Αστυνομικό Τμήμα και καταθέτουν πως τον είδαν με μικρά παιδάκια. Τελικά αργά το απόγευμα δυο πρόσφυγες ο Πέτρος Παρασκευάς και ο Κώστας Κακαβούλης τον βρήκαν στη σπηλιά του να έχει καλύψει με το κορμί του το δύστυχο κοριτσάκι. ΄Αρπαξαν από τα την αγκαλιά του τη Φωτεινούλα γυμνή σε αθλία κατάσταση τράβηξαν από το λαιμό και τον ίδιο έξω που τους είπε: « Μη θυμώνετε, θέλετε να πάω φυλακή; Πάω μόνος μου ξέρω το δρόμο…» ΄Εφτασαν και άλλοι, πήγαν το κοριτσάκι στο φαρμακείο και της έκανε ο φαρμακοποιός ένεση καμφοράς. ΄Ηρθε κι ένας γιατρός, που απλώς διαπίστωσε το θάνατο του από ασφυξία  και αιμορραγία..
Οι δύο άνδρες οδήγησαν  τον δράστη στην αστυνομία,  αλλά στο δρόμο τον παρέλαβε ένας χωροφύλακας που εξοργισμένος από το θάνατο της μικρής  με κλωτσιές και χαστούκια τον οδήγησε στο Τμήμα. Μάλιστα είχε το θράσος να πει στο χωροφύλακα:  «Μη με χτυπάς! Εμένα θα με τιμωρήσει ο νόμος και όχι εσύ!»
Την επομένη  οι χωροφύλακες βρήκαν στη διπλανή σπηλιά, από τις πολλές που υπήρχαν στο δάσος Βεϊκου, από την οσμή που αναδυόταν το πτώμα του μικρού Στέλιου, καλυμμένο από ξερά χόρτα, και αγνοείτο από διμήνου.
  Οι κάτοικοι της Καλογρέζας απειλούσαν να  τον κάψουν ζωντανό! Και  κατέρρευσαν  όταν αντίκρισαν τη σκηνή, όπου ο πατέρας του Στέλιου παλιός αξιωματικός που πολεμησε στη Μικρά Ασία, έσμιξε με τον πατέρα της Φωτεινούλας , έπεσε ο ένας στην αγκαλιά τα άλλου κι έκλαιγαν, όπως έκαναν μετά και οι παρευρισκόμενοι…
Η δίκη του στο Κακουργιοδικείο Αθηνών έγινε επτά μήνες μετά. Και όταν κλήθηκε να απολογηθεί δέθηκε η γλώσσα του. Έμενε άφωνος, έξυνε το κεφάλι του, χάζευε κοιτάζοντας τον κόσμο και μετά κάθισε ικανοποιημένος… Αργότερα ο πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση, που καταδίκαζε τον «δράκο της Καλογρέζας» σε ισόβια δεσμά,  λίαν επιεικώς!
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη akontogiannidis@yahoo.grvia ekdosi.com All rights reserved by 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου